Asus P526 recension

0 Shares

P526 är en av de tunnaste, trendigaste Pocket-datorerna vi har sett, sladdad i grått och silver och väger bara 115 g – en hel del mindre än en XDA Orbit / MDA Compact III och, förvånansvärt, marginellt lättare än Motorolas nya Z8.

Det lovar att göra det enkelt för användare att hålla kontakten med vänner via snabbmeddelanden, blogguppdateringar och e-postmeddelanden samt att vara en trogen följeslagare på kontoret.

Det är också en potent vägkrigare, med inbyggd GPS och levereras med både en billaddare och en vagga. Asus har inte fattat beslut om huruvida det kommer att buntas med programvaran också, men om de gör det är det troligtvis Destinator 6 som har de senaste Navteq-kartorna och de vanliga 2D / 3D / nattvisningarna.

Kontrollerad substans

Den rena användbarheten av P526-kontrollerna lyser igenom och får det att kännas som en enhet som du faktiskt kan leva med dagligen.

Det numeriska standardtangentbordet gör uppringning och SMS-uppfriskning uppfriskande bekant, och Asus har gett extra genvägsknappar och ett lysande fjäderbelastat jogghjul för navigering.

Windows Live är integrerat i startskärmen och visar ditt MSN-konto och en sökfält för snabb åtkomst till surfing när du är på språng.

Direkt Push-e-post kommer att hålla Exchange-använda företagstyper glada medan Pocket Office lurar i bakgrunden redo att göra köttkött från redigering av nedladdade Word- och Excel-filer.

Det finns också en mängd unika godisar förinstallerade, inklusive en presentationskontroll för att imponera på chefen med din trådlösa PowerPointing och, för paranoiden, “MySecret” -programvaran som gör det möjligt att dölja dessa känsliga dokument.

För personer som är nya på Windows Mobile finns det också Asus Launcher, som är en enkel ikonstyrd meny som ger en lista med genvägar till vanliga uppgifter.

Prat är billigt … men surfing är det inte. Den största överraskningen om P526 är den kriminella bristen på Wi-Fi eller 3G-anslutning; med endast GPRS / EDGE på kranen kommer det att använda en uppsjö av webbaserade applikationer att samla en enorm räkning om du inte får ett betydande datapaket från din nätoperatör.

Windows Media Player 10 klämmer ihop multimediabegär och spränger ut låtar genom den inbyggda högtalaren eller de medföljande hörlurarna – stor respekt för Asus för att ha kastat in några halvt anständiga burkar.

2MP snapper gnistrar inte riktigt, även om det är perfekt för berusad MMSing-bilder som du senare kommer att ångra.

P526 är kanske inte den bäst realiserade smarttelefonen på marknaden. Det är dock en av de roligaste att använda, lätt att leva med och snygga fickdatorer runt.

Relaterade recensioner Nokia N95

Motorola Z8

O2 XDA Orbit

0 Shares