Asus ROG Phone lanseras enligt uppgift i Indien i september

0 Shares

Asus ROG-telefon tillkännagavs vid Computex-evenemanget som hölls i Taiwan förra månaden. Den taiwanesiska tillverkaren blir den senaste aktören i den nya och växande kategorin av spelfokuserade smartphones och kommer att konkurrera med Xiaomis BlackShark och Razer Phone.

Asus ROG-telefonen är en riktigt solid enhet för spelare, med flaggskeppsspecifikationer och hög skärmuppdateringsfrekvens. Enheten skulle ursprungligen vara exklusiv för Taiwan, även om nya rapporter tyder på att handenheten också kommer att ta sig in på den indiska marknaden. Källor visar vidare att handenheten förväntas anlända till Indien redan i september. Som sagt, det finns ingen information om telefonens priser i Indien. Även med tanke på handenhetens flaggskeppsspecifikationer är det säkert att anta att enheten kommer att ha en rejäl prislapp.

I andra relaterade nyheter sågs benchmarkpoäng för Asus ROG Phone på Geekbench förra veckan. Enligt listan drog enheten av enkla och flerkärniga poäng på 2528 respektive 9351, vilket råkar vara något högre än några andra konsumentflaggskepp som lanserades i år. Nu borde detta inte komma som en överraskning med tanke på specifikationerna för ASUS ROG-telefonen. Handenheten drivs av en överklockad Snapdragon 845-processor buntad med en jättestor 8 GB RAM, vilket ger handenheten marginellt högre datorkapacitet.

Företaget har designat enheten för en specifik användarbas, vilket framgår av enhetens avancerade specifikationer och flera USB-C-portar. ASUS förklarade att det kommer att finnas en rad kringutrustning och tillägg som är kompatibla med dessa portar. Till exempel kan dessa portar användas för hörlurar, höghastighetsladdning, LAN och HDMI-utgång. Under tiden meddelade företaget också en massa tillbehör till ASUS ROG-telefonen. Dessa inkluderar AeroActive Cooler, Mobile Desktop Dock, samt en TwinView Dock.

För att inte tala om, enhetens skärm är utrustad med en hög uppdateringsfrekvens på 90Hz och en responstid på 1 ms. Enheten har en 6-tums pekskärm med en upplösning på 1080 x 2160 pixlar.

Via

0 Shares