Asus ZenFone 3 Review: Inte den billigaste ZenFone, men en verkligt solid allround-artist

0 Shares

Det var tillbaka 2014 när vi såg den första ZenFone – en enhet som i huvudsak riktar sig till som valuta för pengarna. Med en kombination av ett kraftfullt specifikationsblad till en konkurrenskraftig prispunkt var det ganska framgångsrikt för en debutapparat. ZenFone 2 fick några mindre uppgraderingar, troligen av nödvändighet att stanna kvar i spelet, men igen var det en besvärligt utformad telefon. Kommer 2016, och vi ser en drastisk förändring med nya ZenFone 3. Den sporterar en helt ny avatar och döljer sina plaströtter med en förstklassig metallkropp.

På ett sätt markerar det en ny början för ZenFone-serien, som representerar företagets vision om framtidens ZenFones. Men i processen kan det ha drivit bort från spelet för valuta för pengarna. Det kan inte förnekas att ZenFone 3 ser mest ut som ZenFone i serien. Men vid Rs. 27 999 för 4 GB RAM / 64 GB lagringsvariant, det är där ute för att konkurrera med mördare som inkluderar gillar OnePlus 3 och Xiaomi Mi 5. Har det fått tillräckligt med att det gör det värt en sådan prislapp, eller för den delen , väljer du det framför OnePlus 3? Låt oss ta reda på:

Lådans innehåll:

ZenFone 3 Snabb väggladdare USB typ C-kabel in-earphones SIM-utmatningsstift Användarhandbok

Bygg och design

ZenFone 3 är verkligen en anmärkningsvärd förbättring jämfört med sina föregångare när det gäller design. Det är förmodligen den snyggaste ZenFone där ute, med sin metall- och glaskropp. Dessutom har företaget äntligen gett telefonens designelement en välbehövlig översyn. Det är mycket smalare, känns ganska bra i handen och ser premium ut. Volymvippor och strömbrytare är sömlöst integrerade på högerkanten. De är enkla att använda och erbjuder bra taktil feedback.

Som sagt, några designelement verkar fortfarande avstängda. För det första är det en besvärlig utskjutning av den bakre kameran som är ganska avstängning. Det hjälper inte ens telefonen att ligga platt på en yta, vilket gör den benägen att falla av en yta av misstag.

ZenFone 3 är den mest seriösa ZenFone i serien

Inramningarna verkar fortfarande ganska tjocka och tjocka, trots att företaget har rakat av sig några få centimeter. Eftersom ZenFone 3 känns ganska stort för användning med en hand. Det är inte de mest bekväma smartphonesna att hålla.

Dessutom är jag inte ett stort fan av den glänsande metallramen eftersom den ser lite för glatt och pseudo ut efter min smak. Med det sagt är det inte nödvändigtvis en dålig sak eftersom vissa användare hellre föredrar den typen av finish.

Visa

Smarttelefonen får en 5,5-tums Full HD-skärm med en 401ppi pixeldensitet. Skärmen ser skarp ut, har stora betraktningsvinklar och är inte reflekterande. Det är fantastiskt att titta på filmer, spela spel, surfa på nätet eller redigera dokument och kalkylark. Färgåtergivning är också ganska exakt och samtidigt inte alltför överväldigande för ögat.

De har en mild ton till det, något jag gillade eftersom det är mycket lätt för ögat. Men för vissa kanske färger ombord kanske inte är så levande och iögonfallande som de skulle ha velat. De är inte lika livfulla och kraftfulla jämfört med skärmen på OnePlus 3.

Hårdvara och prestanda

Under huven har enheten en Qualcomm Snapdragon 2.0GHz oktakärnprocessor buntad med Adreno 506 GPU. Vår granskningsenhet hade 4 GB RAM och 64 GB internt lagringsutrymme, vilket kan utökas ytterligare med upp till 2 TB via microSD-kortplats. Men med ett Snapdragon 625-chipset ombord, faller det inte under konkurrensen eftersom OnePlus 3 och Le Max 2 är hem för den nya Snapdragon 820, något som vanligtvis är reserverat för smartphones.

Med det sagt verkar telefonen vara väl utrustad för att hantera grundläggande användning och appbyte. Den går igenom uppgifter som surfning, samtal eller uppspelning av multimediafiler. Även när man spelade spel som Subway Surfer och Fruit Ninja, stötte det inte på några förseningar eller stammar. Dessutom hanterar den också avancerade spel som Mortal Kombat X ganska bra. Det fanns inga skakningar under menybyten i spelet eller under det faktiska spelet, och hela upplevelsen var smidig utan en udda fördröjning som dyker upp ibland.

Till och med 50-magnet monohögtalaren som är placerad längst ner packar ganska bra, eftersom den slår ut ganska höga utgångsnivåer. Fingeravtrycksskannern på baksidan är också ganska snabb och lyhörd, men inte lika bra när man tänker på telefonens begärt pris.

Sammantaget hade jag inga klagomål om smarttelefonens funktioner när det gäller daglig användning. Samtalskvaliteten för både inkommande och utgående samtal är skarp och tydlig, och jag stötte inte på några samtalsfall under den granskningsenhet som vi fick.

När det gäller syntetiska riktmärken fick Asus ZenFone 3 en Antutu-poäng på 62411. I GeekBench 4 drog enheten av enkla och flerkärniga poäng på 839 respektive 4039.

En annan höjdpunkt i ZenFone 3 är prestandan på dess 3000mAh batteri. Trots att jag inte var så tung gav det mig överraskande över en och en halv dag med måttlig användning. Lätta användare kan enkelt komma runt två dagars användning med ZenFone 3. Medan vänteläget på den här saken bara är förvånande verkar inte batterinivån springa om du lämnar enheten orörd.

Dessutom levereras den med en snabbladdare och stöder Quick Charge 2.0. Med den medföljande laddaren och USB Type-C-kabeln som medföljer telefonen får telefonen cirka 50 procent juice på cirka 20-25 minuter laddning – ganska imponerande.

Du får en hybrid dualSIM-kortplats med ZenFone 3. Andra anslutningsmöjligheter inkluderar 4G LTE, Bluetooth, Wi-Fi, GPS och GLONASS. Det finns också en 3,5 mm jack ovanpå.

programvara

De ZenFone 3 kör Android 6.0.1 Marshmallow tillsammans med företagets ZenUI på toppen. Du får viktiga Android Marshmallow-funktioner som Now On Tap, DND-läge, förbättrad minneshantering och så vidare. Det finns dock en enorm mängd bloatware i telefonens gränssnitt, vilket gör hela upplevelsen lite för rörig och klumpig.

De säger att gamla vanor dör hårt, och företagets lidande mot bloatware kan också ses på ZenFone 3. Telefonen levereras förinstallerad med oönskade appar, varav de flesta inte kan avinstalleras. Lägg till det faktum att vissa av dem uppdateras kontinuerligt och nånar dig med aviseringar, vilket kan öka frustrationen. Dessutom grisar de runt 12 GB av det totala 64 GB lagringsutrymmet. Det är en kraftigt förvandlad version av lager Android, och sådana klumpiga gränssnittsalternativ kommer sannolikt att leda de flesta Android-puristerna till något annat.

Med det sagt finns det några anpassningsalternativ till ditt förfogande, såsom möjligheten att justera applådan och startskärmen enligt dina behov. Dessutom känns till och med att navigera runt telefonens gränssnitt smidigt och utan skakningar. Men företagets inställning till dess användargränssnitt är långt ifrån vad du kommer att kalla Zen-liknande. Det verkar massivt uppsvälld och kan vara en deal breaker för vissa.

Kamera

ZenFone får en 16MP bakre kamera med f / 2.0-bländare, laser autofokus, OIS tillsammans med en dual-tone LED-blixt. Bilder som tas från den bakre kameran ser rena och detaljerade ut med färgglada färger. Även foton som tagits i svagt ljus klarar av att behålla skärpan och klarheten. Det finns också ett inbyggt läge med svagt ljus som när det utlöses bälter ut ännu mer detaljerade bilder i svagt ljus. F / 2.0-bländaren ombord gör verkligen tricket, vilket gör att kameralinsen kan suga in mer ljus. Dessutom säkerställer den optiska bildstabiliseringen (OIS) att skakig handrörelse inte påverkar den totala skärpan och exponeringen.

ZenFone 3 är också en av få smartphones i prisklassen med 4K-videoinspelningsfunktioner. Även här fungerar OIS som en charm eftersom videokvaliteten är ganska imponerande. Kameran är relativt snabb, eftersom du kan ta tillbaka till baksida bilder i snabb följd utan att kameraappen visar tecken på att sakta ner.

Till och med telefonens framåtvända skjutspelare på 8 MP gör fantastiska selfies med massor av detaljer och skärpa. ZenFone 3 är överlägset de bästa kameratelefonerna i prisklassen.

Fördelar:

Utmärkt kamera
Fantastisk batteriprestanda
Solid allround-artist
upp till 2 TB lagringsutrymme

Nackdelar:

Zen-UI känns rörigt
Känns stort för användning med en hand
Glänsande glas som är utsatt för fläckar

Sammanfatta

Sammantaget är ZenFone 3 möjligen den bästa ZenFone i serien. Det känns snabbt och smidigt, får en utmärkt kamera och ger också en anmärkningsvärd batteriprestanda. Dessutom kommer den också i en glänsande ny avatar som döljer plastkroppen hos sina föregångare.

Med detta sagt är jag fortfarande inte övertygad om telefonens designaspekter. Det känns fortfarande ganska rejält, och den blanka metalliska ytan på baksidan är lite för överdriven och prickig för min smak. Det finns också för mycket bloatware ombord vilket gör att gränssnittet ser rörigt ut och förbrukar onödigt lagringsutrymme.

Bortsett från dessa mindre nyanser är ZenFone 3 en utmärkt mellanklass-smartphone. Men prissatt till Rs 27,999 för 4 GB / 64 GB RAM och lagringsvariant, är det fortfarande inte så knäckt en affär som OnePlus 3.

0 Shares