Asus ZenPad 7.0 Z370CG Review: Den bästa 7-tums surfplattan du kan köpa

0 Shares

Efter att ha släppt ZenFones framgångsrikt i Indien har Asus nu sett fram emot att ta en del av surfplattamarknaden genom att nyligen lansera tre nya ZenPad-tabletter i Indien.

De tre surfplattorna är ASUS ZenPad 7.0 (Z370CG), ASUS ZenPad C 7.0 (Z170CG) och ASUS ZenPad 8.0 (Z380KL). Dessa tabletter ställdes först upp på Computex 2015 av den taiwanesiska tillverkaren.

Asus ZenPad C 7.0 är den trimmade budgetversionen av ZenPad 7.0 medan ZenPad 8.0 är den sträckta versionen av ZenPad 7.0.

Och vi har ZenPad 7.0 med oss ​​just nu och utan vidare, låt oss kolla vad den senaste prisvärda ZenPad 7.0 har att erbjuda.

Asus ZenPad 7.0 Review

Design & Display

ASUS ZenPad har ett 72% brett förhållande mellan skärm och kropp!

Den dekorativa ramkanten i kromfinish ger surfplattan ett förstklassigt utseende och på framsidan har vi en vacker 7-tums IPS-skärm som har en upplösning på 1280 × 800 pixlar, anti-fingeravtrycksbeläggning och är väl skyddad av ett Corning Gorilla Glass.

ASUS ZenPad har ett 72% brett förhållande mellan skärm och kropp – större än många konkurrenter – med en betraktningsvinkel på upp till 178 grader, vilket gör innehållsförbrukningen till en njutning på denna skärm.

Egentligen har ASUS endast visat två lager i stället för konventionella fyra med TruVivid-teknik – luftspalten har eliminerats och täckglasen och pekskärmskikten har kombinerats för att ge en högre optisk transparens på mer än 94%. Innehållet känns levande på den här skärmen och ger dig bättre läsbarhet utomhus i solljus.

Asus ZenPad 7.0 Review

Selfieskytten och högtalaren ligger på toppen medan företagets blanka logotyp är tryckt strax under skärmen.

ASUS har hållit vänster chassi ganska snyggt medan du kan se volymvippan på höger sida och strömbrytaren precis nedanför den.

Ett standard 3,5 mm ljuduttag är placerat på sidan av toppen medan MicroUSB-porten och den primära mikrofonen är placerad på undersidan av surfplattan.

DSC_0174

Den präglade ryggen i lädermönstret ger en förstklassig look och har rundade kanter för mer bekvämt grepp enligt dess vikt som är cirka 272 gram.

Micro-SIM- och MicroSD-kortplatserna finns under den bakre huven.

DSC_0183

Tabletten är bara 8,7 mm tjock, jag skulle säga en perfekt byggnad för att använda enheten i stående läge och gör den bekväm att använda när du surfar, tittar på film, spelar spel eller till och med för korta samtal. ZenPad 7.0 finns i svart, vitt och Aurora metalliska färgval.

Prestanda

Asus har valt en Intel Atom x3 fyrkärnig 64-bitars processor som stöds av två gig RAM och MaLi-450 MP4 GPU, som genererar tillräckligt med ström för att hålla surfplattan smidigt.

Det gick smidigt att växla mellan appar. Dessutom observerades inga uppvärmningsproblem när du spelade grafiska intensiva spel, vilket är mycket sällsynt om du jämför med andra Android-surfplattor.

Lagring front rymmer 16 GB intern lagring, där du får cirka 11 GB användarminne ur lådan. Om det inte räcker för att uppfylla dina lagringskrav kan du utöka det till 128 GB via microSD-kort.

Och det bästa är att ZenPad stöder OTG 2.0 USB-enheter, så koppla bara in enheten och få åtkomst till innehållet direkt, ganska användbart ibland!

DSC_0190

Programvara och användargränssnitt

ZenPad levereras med anpassat Zen UI över toppen av Android 5.0 Lollipop. Du får också massor av förinstallerade appar som My ASUS, Omlet Chat, MiniMovie, Collage maker, Zen-cirkel och några fler.

ZenMotion-gester finns också för denna surfplatta. ZenMotion kan användas för att skapa genvägar för att direkt öppna appar när skärmen är avstängd. Till exempel, genom att rita ett ‘c’ med fingret aktiveras kameran, ‘w’ startar webbläsaren och ‘e’ tar dig till e-post.

Bortsett från pekgester, rörelsegester som att skaka två gånger för att ta en skärmdump när du använder en app, vänd bara ZenPad för att göra det tyst eller tryck två gånger på skärmen för att väcka det.

Vila är ganska mycket endast Android bara!

DSC_0182

ZenPad 7.0 kamera

När vi talar om kameran har ZenPad en 8-megapixel bak och 2 megapixel front shooter för att uppfylla dina videochattar och selfie-behov.

Men ärligt talat verkar specifikationerna endast vara för pappersanvändning!

Men ärligt talat verkar specifikationerna bara vara för pappersanvändning eftersom 8MP autofokus bakskjutare inte är så bra som den borde vara!

Även om det har autoläge, HDR-läge, försköna alternativ, nattläge, GIF-animering, panoramaklick, ett miniatyrläge som gör att du kan fokusera på ett visst objekt, så har vi slow motion, tidsfördröjning etc. Men ingen av dessa står i nivå, eftersom klickade bilder saknar färgåtergivning och detaljer.

Den främre kamerans prestanda är också acceptabel för videosamtal, och för selfies måste du vara i rätt ljusförhållanden, allt annat du får är en svart skugga av dig själv.

DSC_0184

På anslutningsfronten har den standard Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, 3G Micro-SIM-kortplats och MicroUSB 2.0-port.

Batteriet är något som kommer att bli ett problem! Om någon är skyldig för dålig batteriprestanda, skylla Intels Atom-processor!

Batteri

Det rymmer ett 3.450 mAh batteri som ger en batteritid på cirka 7-8 timmar vid måttlig användning. Batteriet är något som kommer att bli ett problem! Om någon är skyldig för dålig batteriprestanda, skylla Intels Atom-processor! De är ännu inte lika energieffektiva som en från Qualcomm eller MediaTek.

Dessutom tar det mer än 4 timmar att ladda helt med laddaren.

DSC_0185

ZenPad-omslag

Företag tenderar också att släppa fodral och omslag för sina surfplattor, och Asus inget undantag här. De har också släppt ett fodral och ett omslag till ZenPad 7.0.

Asus Power Case har ett 3450 mAh-batteri för att utöka ZenPad 7.0 med upp till 175% eller så mycket som 14 timmar totalt.

Ganska användbart om du är resenär eller håller dig borta längre timmar.

DSC_0186

Den andra är Asus Audio Cover, som är ett externt högtalarsystem. Den har fyra huvudsakliga DTD-HD-kanalhögtalare, ett center och en subwoofer, alla inrymda i en enda remsa. Det har också sitt interna batteri för sex timmars högtalarsystem.

Omslaget fungerar också som skydd för skärmen och låter surfplattan stå i liggande läge. Snäpp bara in locket så är det klart att betjäna dig!

ZenPad 7.0 Pris

ZenPad 7.0 är prissatt till Rs. 11 999 på den indiska marknaden medan om du också väljer att täcka ljud är paketet tillgängligt för Rs. 14.999, det betyder att omslaget kostar Rs. 3000 extra! Och enligt mig är det värt vartenda öre!

DSC_0195

Innehåll i lådan:

ASUS ZenPad 7.0 surfplatta
Litteraturpaket som består av användarhandbok och garantikort
En 1,35 Amp laddare
Och en MicroUSB-kabel

Om vi ​​måste summera det goda och det dåliga på få punkter, börja med det goda:

Trevlig byggnad
Fantastiskt ljud om ljudskydd används
Lysande skärm
ZenUI med pek- och rörelsegester
3G SIM-stöd
OTG Drive Support

Och det dåliga med denna surfplatta är:

Låg batteritid
Fruktansvärda kameraprestanda
Långsam laddning

Asus ZenPad 7.0 Bildgalleri

DSC_0176

Domen

Så när jag avrundar saker, säger jag först att Audio Cover är värt att köpa om du letar efter ett bra skyddande skydd tillsammans med tilläggshögtalare.

Och bortsett från 2-3 negativa är ZenPad 7.0 värt vartenda öre, och såvitt jag vet är det ett av de bästa alternativen i detta prissegment just nu.

ZenPad 7.0 Video Review

0 Shares