Återkallningsvarning: Din Apple MacBook Pro kan utgöra en brandrisk

0 Shares

Om du äger en MacBook Pro är du väldigt lycklig – de är bra bärbara datorer. Tyvärr kan även de bästa datatillverkarna, som Apple, uppleva hårdvaruproblem som leder till säkerhetsproblem och ibland en återkallelse.

Idag tillkännager Apple en frivillig återkallelse för vissa MacBook Pro-bärbara datorer. Det är också en läskig fråga – batterierna kan överhettas och orsaka brand. Med andra ord kan det potentiellt skada egendom, orsaka skador, och värst av allt, leda till döden.

LÄS OCH: Apple samarbetar med Best Buy för att utöka reparationstjänster till hundratals butiker

Den nuvarande generationen påverkas inte tack och lov; om du har en MacBook Pro 2016-2018 kan du andas lättnad. Egentligen är den enda modellen som återkallas “Retina, 15-tums, mitten av 2015.” Om du äger den modellen, kom inte i panik – det är inte alla. För att se om din dator har ett defekt batteri måste du ange ditt serienummer på Apples webbplats.

IPhone-tillverkaren förklarar nedan.

Apple har bestämt att, i ett begränsat antal äldre generationens 15-tums MacBook Pro-enheter, kan batteriet överhettas och utgöra en brandsäkerhetsrisk. Berörda enheter såldes främst mellan september 2015 och februari 2017 och produktberättigande bestäms av produktens serienummer. Kundsäkerhet är alltid Apples högsta prioritet, och vi har frivilligt beslutat att byta ut berörda batterier gratis.

För att verifiera, klicka bara här och ange ditt serienummer. Om din MacBook Pro är en del av återkallelsen bör du stänga av den och sluta använda den omedelbart. Kontakta Apple för att planera en fix. Tyvärr kan du vara utan din dator ett tag – Apple säger att tjänsten kan ta 1-2 veckor att bli klar.

Fotokredit: Jeffrey B. Banke / Shutterstock

0 Shares