Avinstallera Microsoft Edge från Windows

0 Shares

Kantikon i papperskorgen

Microsoft har varit ganska aggressiva när det gäller att driva ut den Chromium-baserade versionen av Edge, och inte alla är nöjda med det.

Det finns förståelig ilska över att ha en webbläsare som inte nödvändigtvis önskas installeras med våld – och för att lägga förolämpning mot skada har Microsoft också gjort det omöjligt att avinstallera Edge. Men det finns faktiskt ett sätt att bli av med webbläsaren. Här är vad du behöver veta.

Se även:

Du kanske mycket väl har bestämt att du är glad att hålla fast vid vilken webbläsare du har valt, så länge det inte är Edge. Detta är helt rimligt, och om du har fattat detta beslut, varför bry dig om att ha Edge installerat? Det finns ingen anledning att begränsas av vad Microsoft säger att du kan och inte kan göra.

Företaget har beslutat att om du manuellt installerade Edge, kan du avinstallera det (även om det inte finns någon garanti att du inte kommer att få det igen), medan om du hade det installerat åt dig via Windows Update, alternativet att bli av med webbläsaren är inte tillgänglig i Inställningar. Men du kan vända dig till kommandotolken.

    Klicka på Start-knappen, skriv cmd, Högerklicka Kommandotolken och välj Kör som administratör

    Skriv C: Program Files (x86) Microsoft Edge Application 83.0.478.58 Installer och tryck Stiga på

    Skriv setup.exe –installera – systemnivå –verbose-logging – force-avinstallera och tryck Stiga på

Du kommer att upptäcka att den nya versionen av Edge är borta, och den gamla versionen som inte är Chromium är tillgänglig igen.

Bildkredit: joovaaana / Shutterstock

0 Shares