Batterygate: Apple betalar 113 miljoner dollar för att störa iPhone-prestanda

0 Shares

Apples logotyp i rutor

Apple har gått med på att betala 113 miljoner dollar som en del av en förlikning i Washington DC och 33 stater på grund av “batterygate” -skandalen.

Från och med 2016 använde Apple uppdateringar till iOS för att strypa prestandan hos äldre iPhones i ett försök att förbättra batteritiden. Även om företagets avsikter kan ha varit bra, fungerade inte det faktum att kunderna inte varnades för att prestandan minskade.

Se även:

Apple anklagades för att göra “felaktiga framställningar om iPhone-batterier och programuppdateringar som stänkte bearbetningens prestanda för att hantera otillräcklig batteriström i sina telefoner”. Medan många kommer att vara nöjda med förlikningen, efter att ha känt sig vilseledda av Apple, är summan av pengar lite mer än fickbyte till företaget.

Tillkännagivande av detaljerna om förlikningen, sade Kaliforniens justitieminister Xavier Becerra

Apple nekade information om sina batterier som saktade ner iPhone-prestandan, samtidigt som den släpptes som en uppdatering. Denna typ av beteende skadar konsumenternas fickor och begränsar deras förmåga att göra informerade inköp. Dagens uppgörelse säkerställer att konsumenterna kommer att ha tillgång till den information de behöver för att fatta ett välinformerat beslut när de köper och använder Apple-produkter.

Förutom betalningen på 133 miljoner dollar har Apple gått med på olika villkor, inklusive upprätthållande av en framträdande och tillgänglig webbsida på sin webbplats som ger tydlig och lätt synlig information till konsumenterna om hur företaget hanterar problem med batteriprestanda, till exempel genom att störa iPhone-bearbetningsprestanda. Dessutom kommer företaget att:

Ge ett tydligt och lätt synligt meddelande till alla berörda konsumenter när en iOS-uppdatering väsentligt påverkar iPhone-bearbetningsprestanda; Att tillhandahålla information i iPhone-inställningsmenyn om konsumentens batteriprestanda och maximala kapacitet samt ett meddelande om när ett batteri har upplevt prestandaförsämring av betydelse att konsumenten ska utföra service på batteriet; och utbilda sin konsumentinriktade personal angående efterlevnad av detta föreläggande och den information som detta föreläggande kräver att Apple tillhandahåller konsumenter.

Bildkredit: Lori Butcher / Shutterstock

0 Shares