BBC + är en ny iOS- och Android-app som levererar personligt BBC-innehåll

0 Shares

bbc +

Under åren har BBC skapat ett stort antal appar och webbplatser för att visa upp de olika tjänsterna som erbjuds. Om du är intresserad av en rad BBC-innehåll har du förmodligen upptäckt att du måste hoppa från app till app och webbplats till webbplats. BBC + syftar till att förändra allt detta.

BBC + är en ny app från företaget som är tillgänglig för iOS och Android. Detta är en av de första apparna som byggts med hjälp av det nyligen utvecklade Mobile Application Framework (MAF) och det ger BBC-fans möjlighet att skapa en personlig samling av innehållet som är mest relevant och intressant för dem – nyheter, väder, TV och mer.

Det är en enkel idé i hjärtat, men det är en som har genomförts väl. MAF-designspråket är något vi sannolikt kommer att se mycket mer av – det är nästan som BBC-versionen av Googles materialdesign. Men medan BBC + är intressant ur utvecklingssynpunkt är det för de flesta människor innehållet som kommer att vara av större intresse.

Du kan anpassa appen – förutsatt att du har ett gratis BBC-ID – så att du bara ser nyheterna du vill se. Det här kan vara rubriker från din region eller anpassas så att du inte ser nyheter om någon av de sport du hatar. Eftersom det här är en multimediaapp dras också höjdpunkter från BBC iPlayers in så att du kan hålla dig uppdaterad med dina favoritprogram.

Du kan sedan svepa igenom innehållet på din fritid och njuta av BBC godhet. Det finns också välkomstskärmen “På ett ögonblick” som visar rubriker och höjdpunkter för att få dig snabbare direkt.

Viktigt är att detta bara är början. BBC lovar att det finns mycket mer att komma i vägen för töjbarhet:

Vi kommer också att använda Mobile Application Framework för att utveckla nya delade komponenter i framtiden. MAF ger oss ett sätt att snabbt snurra upp testappar för att bevisa funktionaliteten hos nya komponenter och bör resultera i vanligare integrationspunkter och mönster. Detta skulle i sin tur göra det lättare för olika team över hela BBC att arbeta med och utöka de olika komponenterna.

Du kan ta en kopia av BBC + för Android eller iOS från lämplig butik.

0 Shares