Behöver du redigera PDF-filer? Det kan hända att du redan har den nödvändiga programvaran installerad!

0 Shares

PDF-ikon på bärbar dator

Det här är inte så mycket nyheter, mer ett FYI. En del av er kommer utan tvekan att kasta ögonen och mumla “d’oh, yeah” på skärmen, men för alla som har letat efter ett snabbt och enkelt sätt att redigera PDF-filer har vi ett tips. Du kanske inte vet att programvaran du behöver för att redigera PDF-filer redan kan sitta på din hårddisk.

Den ödmjuka PDF-filen har blivit så allestädes närvarande att det finns oändliga sätt att skapa dem från nästan vilken app som helst, och ett ökande antal program stöder möjligheten att spara dokument i PDF-format. Du är nog medveten om att Microsoft Word kan användas för att skapa PDF-filer, men visste du att det också kan fungera som en PDF-redigerare?

Se även:

Ja, du har läst det korrekt. Microsoft Word kan användas för att redigera befintliga PDF-filer samt skapa nya från grunden. Det är inte en lösning som är perfekt, och absolut inte en som är avancerad som Adobe Acrobat, men det är ett anständigt alternativ som kommer att tjäna dagliga PDF-redigeringsbehov – och det är verkligen bekvämare att använda en online-redigerare det kräver att du laddar upp och laddar ner filer.

PDF-redigering i Word kräver inga tillägg, och du behöver inte aktivera några speciella inställningar. Klicka bara på Arkiv> Öppna, klicka på Bläddra, se till att antingen Alla filer eller Alla Word-dokument är markerade och ladda sedan upp PDF-filen du vill arbeta med. Du ser ett meddelande som lyder:

Word konverterar nu din PDF till ett redigerbart Word-dokument. Det här kan ta ett tag. Det resulterande Word-dokumentet kommer att optimeras så att du kan redigera texten, så det kanske inte ser ut som den ursprungliga PDF-filen, särskilt om originalfilen innehöll massor av grafik.

Klicka på OK för att fortsätta och PDF-filen laddas i Word. Beroende på var den ursprungliga PDF-filen kom ifrån kan du behöva klicka på knappen Aktivera redigering i informationsfältet som visas högst upp i dokumentet, men då är du fri att redigera till ditt hjärta.

När det är dags att spara måste du spara dokumentet som en ny PDF – det är inte möjligt att redigera originalfilen direkt.

Obs! Detta har testats i Word 365. Det kan också fungera i äldre versioner.

Bildkredit: muchomoros / Shutterstock

0 Shares