Belkin SOUNDFORM Connect lägger till Apple AirPlay 2 i dina befintliga högtalare

0 Shares

Här är affären, folkens; Bluetooth-högtalare är väldigt praktiska, men för det mesta låter de inte särskilt bra. Missförstå mig inte, vissa Bluetooth-högtalare kommer att imponera på ljudkvalitetsavdelningen, men dessa modeller är få och långt ifrån. Audiofiler och andra musikälskare väljer ofta istället trådbundet högtalare och stereomottagare – bekvämligheten är förbannad.

Apples AirPlay 2 är mycket överlägsen Bluetooth, eftersom det ofta ger bättre ljudkvalitet när du arbetar via Wi-Fi. Ja, du kan enkelt sända till en AirPlay-högtalare så länge den är ansluten till samma nätverk. Problemet? AirPlay 2-högtalare är ganska sällsynta. Tack och lov kommer en ny produkt från Belkin att förvandla din befintliga stereomottagare eller högtalarsystem till en provisorisk AirPlay 2-enhet.

Kallas “SOUNDFORM Connect” och är fantastiskt enkel i sin design. På baksidan finns en USB-C-port för ström. På framsidan finns två ljudutgångar för att ansluta till ditt stereoanläggning. Du kan välja mellan ett 3,5 mm-uttag eller en optisk port. När allt är inställt kan du skicka musik från din Apple-enhet till SOUNDFORM Connect, som i sin tur överför ljudet till den tidigare dumma stereoanläggningen.

LÄS OCH: MINISFORUM EliteMini TL50 har Thunderbolt 4 och drivs av en Intel Core i5-1135G7

“SOUNDFORM Connect är konstruerat för att ge liv åt traditionella stereohögtalare och ljudsystem och gör det möjligt för användare att strömma ljud sömlöst utan besväret med att para ihop enheter. När SOUNDFORM Connect är ansluten till valfri strömhögtalare eller ljudsystem med en optisk eller 3,5 mm ingång , kan en användare helt enkelt trycka på AirPlay-ikonen på sin kompatibla Apple-enhet för att börja spela musik eller annat ljud, säger Belkin.

Företaget säger också: “Med AirPlay 2-aktiverade högtalare kan användare be Siri via sin iPhone att spela sin favoritmusik eller podcasts i hela huset, fråga vad som spelas i varje rum, kontrollera volymen och mer. Adaptern möjliggör högtalarna för att vara kompatibel med HomeKit, vilket gör det enkelt att tilldela dem till olika rum och skapa scener och automatiseringar i Home-appen. “

Tyvärr, medan Belkin SOUNDFORM Connect ser ut att vara en kvalitetsprodukt, är det ganska dyrt. Ljudadaptern kan fås från Amazon här för $ 99. Det här kanske inte verkar vara så mycket för en audiofil, men det är en stor kostnad för genomsnittskonsumenten – speciellt när den behöver kopplas ihop med ett befintligt högtalarsystem. Medan Apple AirPlay 2 är överlägsen Bluetooth är den senare vanligtvis mycket billigare.

Vänligen notera: Några av ovanstående länkar kan vara kopplade länkar, vilket innebär att vi eller våra författare kan få betalning om du köper en av dessa artiklar (eller andra artiklar) efter att ha klickat på dem.

0 Shares