Belkin Wemo smarta hemenheter kommer snart att vara kompatibla med Apple HomeKit och Siri

0 Shares

Wemo_Bridge_HeroBelkins Wemo-smarta hemapparater är helt lysande. Företaget erbjuder inte bara strömuttag och ljusomkopplare, men det introducerade nyligen också en dimmerbrytare. Wemo-produkterna är också kompatibla med både Amazon Alexa och Google Home, vilket gör dem lätta att styra med röst.

Tyvärr är Wemo-enheter inte kompatibla med Apple HomeKit eller Siri. Det finns dock goda nyheter – Belkin lägger till stöd. Från och med i höst kan konsumenter köpa en ny produkt som heter “Wemo Bridge”, vilket gör det möjligt för HomeKit-stöd för befintliga Wemo-enheter. Den ansluts helt enkelt till en Ethernet-port på din router, vilket möjliggör stöd för Apples smarta hemplattform.

“Wemo Bridge ansluter till vilken Wi-Fi-hemma-router som helst via en Ethernet-kabel för att möjliggöra HomeKit-integration i Wemo-smarta kontakter och ljusbrytare i hemmet. Bron använder sedan Wi-Fi för hemroutern för att skicka HomeKit-funktioner från Siri aktiverade enheter som Apple iPhones, iPads och Apple klockor till Wemo smarta kontakter och ljusbrytare, säger Belkin.

Företaget förklarar vidare, “Med HomeKit-aktiverad Wemo Bridge kommer Wemo-användare att kunna fråga Siri på sin iPhone, iPad eller Apple Watch -” Siri, slå på Wemo “eller” Siri, dima vardagsrumslamporna “eller använd Apple Home-appen på någon av dessa enheter. Användare kan också inkludera Wemo-produkter i scener och rum för att arbeta med mer än hundra andra HomeKit-kompatibla produkter och få tillgång till dem medan du är på språng. “

Tyvärr är prissättning för Wemo Bridge okänd för tillfället. Kostnaden kommer att avslöjas under hösten när den säljs. Stinker det att HomeKit-support kräver ytterligare köp? Jag antar, men kom ihåg att du inte riktigt gör det behöver stödet. Låt oss vara ärliga, Apples HomeKit är knappast populär. Istället för att spendera pengarna kan användarna fortsätta använda Wemos mobilapp, Alexa eller Google Home som de har varit. Med det sagt är det coolt att Belkin ger alternativ till Wemo-ägare.

0 Shares