BenQ EL2870U 4K HDR Monitor Review

0 Shares

Jag har alltid känt att BenQ är ett budgetalternativ som vanligtvis finns i kontorslokaler. Jag garanterar att om du går genom ett kontor kommer du utan tvekan att se en BenQ-monitor. Men vi är nu i en tid i teknisk historia att det billigare slutet på marknaden pumpar ut överlägsna produkter som kan matcha de riktigt dyra modellerna. Jag pratar om BenQ EL2870U.

Först vill jag prata om priset. Kolla in Amazon, vår vanliga go-to for all thing … någonsin, jag upptäckte att monitorn var prissatt till cirka 300 £. Tänk på att den här skärmen är en 4K-panel med HDR10-funktioner. Andra jämförbara modeller kom in på cirka £ 400. Det finns dock ett antal förbehåll för BenQ som gör de dyrare alternativen lönsamma att köpa; de är byggda för spel medan BenQ EL2870U ärligt talat inte.

Målet med spelet här är för videoupplevelse. Den levereras med Freesync för er i Radeon-fanklubben (sorry nVidia) men på grund av dess magra 60Hz uppdateringsfrekvens, gör den inte perfekt för snabba rörliga bilder som man vanligtvis hittar från spel som Overwatch, Counter Strike : Global Offensive och andra spel som förlitar sig på mjuk rörelse för att få ut det mesta av dem och naturligtvis dödar.

Designen är ganska grundläggande och har en grå och svart matt yta. Inramningarna är ganska tjocka och mäter 2 cm för toppen och sidorna och 3 cm längst ner. Kontroller finns på skärmens undersida där du kan komma åt några snabbmenyer och en komplett meny också. Långt ifrån den komplicerade och innovativa joystickdesignen från LG för sent. Skärmen sitter också på ett grundläggande stativ, vilket jag uppriktigt sagt gillar. Jag är inte intresserad av massiva stativ som tar upp stora mängder fastigheter på mitt skrivbord. Jag har begränsat utrymme så måste hålla det här litet. Den glansiga svarta armen ger skärmen möjlighet att luta högst 20 ° grader: 5 ° framåt och 15 ° bakåt.

På baksidan hittar du en DisplayPort 1.4 och två HDMI 2.0-portar. Det är allt. Ljud kan också överföras via HDMI, men om du använder bildskärmsljud är det bara att sluta. Skaffa en uppsättning högtalare. Det finns också ett inkluderat VESA-fäste så att du enkelt kan fästa monitorn på en vägg eller till och med på ett skrivbordsfäste. En anständig funktion som jag tycker försvinner i tunnare bildskärmar.

Prestationsmässigt som jag sa ovan, detta är definitivt inte en spelmonitor. Även om ja, det har Freesync för den variabla AMD-uppdateringsfrekvensen, gör den totala 60Hz-panelen såväl som en TN-panel verkligen inte mycket för smidigt spel jämfört med IPS-paneler. Den har en svarstid på 1 ms vilket är ganska anständigt, men där den här skärmen lider är med sin HDR-kapacitet.

BenQ EL2870U har en maximal ljusstyrka på 300 nits, vilket är under-par för 400-nits HDR kräver att du får full nytta av den ökade bildkvaliteten. Det är också kantbelyst, så det finns tyvärr ingen lokal dimning. Det känns som att det är ett sätt att hålla nere kostnaden för BenQ och ge dem möjligheten att sälja monitorn till ett billigare pris till oss för att underskatta tävlingen men låt dig inte luras. Kolla in lite HDR-innehåll också jag blev lite besviken över färgåtergivningen. Marco Polo, som i allmänhet ser fantastiskt ut på inbyggda HDR-tv, kändes lite tråkig. Jag använde aldrig det emulerade HDR-läget på skärmen, bara för att standarden med några justeringar av bildinställningarna verkade ge en mycket mer tilltalande bild. Kom dock ihåg att detta är en £ 300-skärm, så du får verkligen vad du betalar för.

Det största som påverkar färgåtergivningen är dock det faktum att BenQ har använt en TN-panel för EL2870U-skärmen. Det är ingenstans nära så skarpt eller så färgstarkt som en IPS-panel, men det erbjuder några trevliga svarstider. Betraktningsvinklarna är också betydligt sämre än en IPS-panel, men det störde mig inte så mycket eftersom jag sällan sitter i en vinkel mot min skärm eftersom den ligger på mitt skrivbord, som jag sitter rakt framför. Spel som jag inte kände var för dåligt på själva skärmen. Jag är väldigt avslappnad spelare och var verkligen imponerad av hur mina spel såg ut. Själv har jag aldrig märkt någon rivning och jag använder en nVidia GTX980TI. Shadow of the Tomb Raider var ganska mycket maxad vilket ser bra ut.

Okej, så BenQ EL2870U har sina problem, men det är fortfarande en mycket prisvärd 4K-skärm. Om du är en avslappnad spelare kan du till detta pris inte riktigt gå fel. Men om du är mer entusiast eller åtminstone spelar på en konkurrenskraftig nivå, oavsett om det är turneringar eller rankade CS: GO-spel, så finns det mycket mer lämpliga bildskärmar där ute för dig. För mediekonsumtion, förvänta dig dock inte för mycket. Det är en liten bult i kvalitet när man tittar på 4K-innehåll, men jämfört med något som Dell U2718HM tittade vi på för en liten stund sedan, det finns ingen konkurrens. Men återigen är Dell det dubbla priset för detta. För mer information om BenQ EL2870U, gå sedan över till deras webbplats.

0 Shares