Betabuggjägare kan väska upp till $ 30 000 i Microsoft Edge Insider Bounty-programmet

0 Shares

Microsoft Edge Beta-logotyp

Med en ny beta av den Chromium-baserade versionen av Edge nu tillgänglig, har Microsoft avslöjat detaljer om ett nytt bug bounty-program för webbläsaren.

Genom Microsoft Edge Insider Bounty är det möjligt att tjäna en maximal utbetalning på $ 30 000 för att upptäcka sårbarheter i Dev- och Beta-versionerna av Edge. Microsoft säger att man avser att komplettera Chrome Vulnerability Reward-programmet, vilket innebär att alla rapporter som påverkar den senaste versionen av Microsoft Edge men inte Chrome kommer att vara berättigade.

Se även:

Microsoft säger att de letar efter “forskare att söka efter och avslöja eventuella sårbarheter med hög inverkan som de kan hitta i nästa version av Microsoft Edge, baserat på Chromium”. Det nya bug bounty-programmet körs tillsammans med det befintliga Microsoft Edge (EdgeHTML) på Windows Insider Preview bounty-programmet.

Meddelandet om det nya programmet säger Microsoft att sårbarheter som reproduceras i den senaste, fullständigt lappade versionen av Windows (inklusive Windows 10, Windows 7 SP1 eller Windows 8.1) eller macOS kan vara berättigade till Microsoft Edge Insider bounty-programmet.

Jarek Stanley, Senior Program Manager på MSRC, lyfter fram:

Vi strävar efter att komplettera Chrome Vulnerability Reward-programmet, så varje rapport som reproduceras om den senaste versionen av Microsoft Edge men inte Chrome kommer att granskas för att vara berättigad till basen baserat på svårighetsgrad, påverkan och rapportkvalitet. Giltiga rapporter som påverkar nästa version av Microsoft Edge får en 2X bonusmultiplikator i Researcher Recognition Program. Snabbare belöningar: det nya Microsoft Edge-bounty-programmet ger belöning som kommer att tilldelas när reproduktionen och bedömningen av varje inlämning är klar.

Ta reda på mer och bli involverad på sidan Microsoft Edge Insider Bounty Program och Microsoft Edge (EdgeHTML) på Windows Insider Preview-sida.

0 Shares