“Betala med Google” påskyndar onlinebetalningar för Android-användare

0 Shares

Som lovat tidigare på året har Google lanserat sin betaltjänst för att effektivisera kassaprocessen för Android-användare. Betala med Google syftar till att döda frustrationen som kan härröra från att behöva fylla i oändliga formulär för att slutföra ett köp.

Till att börja med stöds Pay med Google av 15 leverantörer inklusive Instacart, Kayak, iFood och GameTime, men det finns många fler stora namn – som StubHub, Deliveroo, Airbnb och Just Eat – på grund av att gå med. Tjänsten är tillgänglig från idag och kan användas i olika Android-appar eller Chrome på webben.

Det finns lite som står i vägen för webbplats- och apputvecklare som erbjuder support för Pay med Google. Google Payment API kan med Googles ord implementeras “med bara några rader kod” och – bäst av allt – Google tar inte ut några transaktionsavgifter.

Google förklarar att tjänsten kan användas för att checka ut snabbt med valfritt kort i ditt Google-konto:

Från och med idag kan du nu snabba igenom online-kassan på många av dina favoritappar och webbplatser med några snabba klick. När du betalar med Google kan du använda vilket kredit- eller betalkort du har lagt till i ditt Google-konto från produkter som Google Play, YouTube, Chrome eller Android Pay. Google skickar säljaren din betalningsinformation och leveransadress med informationen från ditt konto – ingen skrivning krävs. Då kommer handlaren att hantera alla detaljer precis som alla andra köp.

Dags att shoppa!

0 Shares