Bill Gates byter till Android, för vem vill använda Windows 10 Mobile längre?

0 Shares

Bill Gates

Jag måste erkänna att när jag skrev April Fools Bill Gates älskar sin nya iPhone 5s, kan nu slå Bono på Candy Crush för några år sedan förväntade jag mig inte att den tidigare Microsoft-vd faktiskt skulle överge Windows Phone för en konkurrerande plattform. Men det hände – även om jag bara hade halv rätt.

Bill Gates bytte inte till iPhone (även om den nya iPhone-linjen är ganska cool), istället med en Android-smartphone “med mycket Microsoft-programvara”. Det här är enormt, om du tänker på det, eftersom Gates i princip erkände att Windows 10 Mobile bara inte är tillräckligt bra för honom.

Bill Gates bröt nyheten i en intervju på Fox News med Chris Wallace och meddelade att han “nyligen” gjorde bytet. Gates säger dock inte vilken Android-smartphone han valde, även om Galaxy S8 verkar som det självklara valet med tanke på Microsofts band med Samsung.

Samsung samlar en hel del populära Microsoft-appar på sina flaggskeppssmartphones, inklusive OneDrive (användare får en stor lagringsbonus gratis), Word, Excel och PowerPoint. Därifrån skulle man bara behöva installera några fler titlar för att få hela Microsoft-upplevelsen på Android.

Dessutom säljer Microsoft faktiskt Galaxy S8 i sina butiker. För att inte tala om att det förmodligen är den bästa smarttelefonen du kan få just nu, även om du är medgrundare och tidigare VD för Microsoft.

Microsofts påtryckningar på konkurrerande mobila plattformar under Satya Nadella-eran har gjort programvarugiganten till en relevant spelare i detta utrymme, trots sina misslyckade ansträngningar med Windows 10 Mobile. Så även om Gates kan vara en heltidsanvändare för Android kommer han fortfarande att använda Microsoft-produkter på den. Jag undrar om han skulle ha gjort Office och andra appar till konkurrerande plattformar om han hade stannat kvar som VD …

Fotokredit: JStone / Shutterstock

0 Shares