Bitwarden är något av en stigande stjärna i appvärlden som snabbt får användare och favör efter att LastPass förstört sin icke-betalande nivå. Det gratis, krypterade lösenordsskyddet har framstått som det mest funktionsrika alternativet för gratisanvändare. Android-appen och plattformen i stort får ett nytt alternativ: Skicka, en möjlighet att skicka textinformation med samma krypteringsverktyg som lösenordshållaren.

Skicka ger användaren en liten mängd online-text som ska skickas till vem som helst via en Bitwarden-kort URL. Den skickade informationen är krypterad i båda ändar, men det finns också några andra alternativ för att skydda den: du kan ställa in ett lösenord för att komma åt det, lägga till en automatisk raderingstid från en timme till sju dagar, ange ett utgångsdatum på upp till 30 dagar, eller till och med ange ett maximalt antal användare som kan komma åt det. Ställ in den här funktionen till 1 så kan du se till att den skickade informationen bara kommer att ses av en person innan den nukes.

Systemet är ganska enkelt även om gränssnittet är tråkigt, vilket är ett slags Bitwarden i ett nötskal. Skicka kan hantera delade filer upp till 100 megabyte också, men för att få tillgång till den funktionen behöver du ett betalt konto. Förutom Android- och iOS-appen är Bitwarden Send tillgängligt via webben, dedikerade applikationer för Windows, MacOS och Linux och genom tillägg för alla större webbläsare på stationära datorer.

Bitwarden Password Manager
Bitwarden Password Manager