Blackberry 8100 Pearl recension

0 Shares

Blackberry har alltid levt i den snabba affärsvärlden och haft lite tid för något annat. Men efter att ha blivit undviken av modetelefoner på mobilens sociala scen, har dess skapare RIM ångrat sin toppknapp och instruerat sin nya 8100 Pearl att ha lite multimediakul.

The Pearl är RIM: s första spricka i mainstream; en telefon som kan användas både under och efter arbetstid. Den inleder denna nya era genom att montera en 1.3MP snapper, microSD-kortplats och en hämtande telefonliknande design.

På bollen

Jämfört med tidigare QWERTY-förpackning av BlackBerry är 8100 Pearl otroligt kompakt och lätt, tar BlackBerry 7130-designen och ger den en slankare känsla. Det är också den första ‘Berry som har en central TrackBall-navigationsglob som lyser starkt och är inspirationen bakom Pearl moniker.

Denna löst sittande kula behöver bara en mjuk borste från tummen för att uppmana. Först reagerar den nästan för snabbt men du kan ändra hastighets- och kontrollinställningarna för att passa din takt. De som är avvänjade på BlackBerrys signaturjog-ratten på sidan kan ta ett tag att vänja sig vid den här nya tekniken.

På grund av sin snygga överkropp kan 8100 Pearl inte hitta plats för en fullständig QWERTY, så den har plumpats för den dubbelfunktion som senast sågs i 7130. Varje tangent tilldelas två bokstäver, åtskilda av en vippomkopplare och de med elfen siffror vann hittar inte denna layout ett problem. Meatier pinkies kommer utan tvekan att hitta det fiddly och irriterande för tummen – om detta låter som du rekommenderar vi att du håller fast med hela QWERTY-arten.

Alpha mail Ingenting har förändrats på e-postfronten, vilket inte är dåligt. Att skapa konton (upp till tio POP3- eller IMAP4-klienter kan integreras) är mormorsäker och meddelanden hämtas och skickas via en GPRS / EDGE-anslutning.

RIM har fortfarande inte uppgraderat till 3G-teknik men för meddelandesyfte är dessa hastigheter tillfredsställande och påverkar bara webbläsning – webbsidan är lite trög. Google Talk och Yahoo! Messenger-chattappar är också inbäddade för att få chatt i realtid.

Kameran är en annan BlackBerry först men det fasta 1.3MP-jobbet känns lite som tokenism – förutom vitbalans och en mycket skissartad blixtlampa finns inga fotografiska funktioner. Det är bara riktigt anpassat för tapetsering och MMS-shenanigans. På samma sätt är musikspelaren nakenbeniga saker utan ljudförbättringar i sikte.

RIM bör ge sig själv ett klapp på ryggen för att få sitt första steg vid mainstream-acceptans. OK, Pearlns multimedieprestanda kan komma att sakna men det ger definitivt en välbehövlig stil till sin tidigare prosaiska meddelandevärld.

0 Shares