Blackberry 8300 Curve recension

0 Shares

Tills den underbara Pearl 8100 nyligen slog till, var Blackberry-enheter funktionella push-e-postfenomen som hjälpte att lura företag att tro att de anställda arbetade hårt utanför kontoret. Suckers.

Men bråk i kontorsblocken berättade om företag som vill ha kul och skryta tillsammans med e-post och kalkylark. Pearl 8100 antydde den här nya främmande livsstilen, men nya 8300 Curve är Blackberry: s mest multimedia- och mobilunderhållningsanpassade enhet hittills.

Kurvboll

Curve moniker är något felaktigt. Bortsett från mer rundade kanter och en lätt böjd överkropp, ser Curve ut precis som alla andra BlackBerry som gör omgångarna, men den har titeln den minsta och lättaste QWERTY ‘Berry någonsin. Det är definitivt mer kompakt än, säg GPS-packning 8800 och biffigare än den smala Pearl, men förblir lätt och kramar i fickan.

Respekt beror också på BlackBerry för att hålla QWERTY-tangentbordet och hantera efter utrymmet. Det är fortfarande lätt att tumma snabbt, även om ägare av köttiga siffror kan hitta anledning att stöna.

BlackBerry har helt skrotat på sidogjulet – veteran CrackBerry-användare har fortfarande tummen bort kirurgiskt – passar nuvarande handenheter med den glödande, orb-liknande Trackball. Det är en mycket klar navigationsmetod som involverar mjuka knuffar och du kan ställa in dess känslighet så att den passar dina reflexer och tålamod. Vi bestämde oss för 70% för en perfekt kombination av kontroll och hastighet.

Trots att BlackBerry har hittat sin multimedia-mojo, är dess push-e-skicklighet fortfarande hjärtat i kurvan. Den under fem barnbeständiga installationsproceduren, användarvänligheten och möjligheten att lägga till ytterligare 10 e-postkonton gör det fortfarande till den mest tillgängliga mobil e-postadressen på planeten.

Tillräckligt smart?

Tidigare skulle du ringa BlackBerry-smarttelefonen för att få dig en stickande blick från BlackBerry-tjänstemän. Sanktioner har nu upphävts med Curve men vi är avskydda att använda den eftersom BlackBerry återigen har utelämnat 3G- och Wi-Fi-anslutning. Du har EDGE-hastigheter för webbsurfning och även om dessa snabba nedladdningstider är tillräckliga, längtar vi fortfarande efter de höga hastigheterna. Sortera på nästa del tack, BlackBerry.

En två megapixelkamera, den mest kraftfulla att pryda en BlackBerry hittills, sitter på baksidan. Det finns ingen autofokus men en rå LED-ficklampa finns till hands för att belysa miljöer på låg nivå. Bilderna är tagna i en upplösning på 1600×1200 pixlar och är tillräckligt bra. Men det saknar videoinspelningsförmåga som spädar sina nyvunna multimedia-talanger.

Står i vägen för kontroll

Det kan vara en relativt nykomling till den mobila musikscenen men BlackBerry känner till värdet av ett integrerat 3,5 mm-uttag. Det är guld. Curves musikupplevelse matchar dock inte tillverkarens list.

Visst, det låter dynamiskt om när du ansluter dina pålitliga Sennheisers (och detta trots inga tillgängliga ljudförbättringar) men spelarens kontroller finns överallt i butiken – integrerade i knappsatsen, sidan och toppen av telefonen och styrbollen. Musikspelaren är också ganska grundläggande, även om den medföljande Roxio-programvaran är enkel att bemästra.

Kurvan signalerar ett gigantiskt steg för BlackBerry, men i dagens smarttelefonklimat är det ett litet steg. Det är fortfarande en främsta e-postadress, men om den vill muskulera med multimedia-smarttelefonens stora pojkar – till exempel den nya Sony Ericsson P1i – har det långt kvar. Men CrackBerry-missbrukare kommer att uppskatta steget upp.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

Relaterade recensioner

Blackberry 8800

Nokia E61

Samsung i600

0 Shares