Blackberry 8800 recension

0 Shares

Det är väldigt svårt att inte bli kär i BlackBerry 8800 enbart på sina fysiska egenskaper. Efter lanseringen av den stilorienterade (dvs för damerna) Pearl förra året har BlackBerry applicerat en färgslick på sin dorky business-telefon, 8700, och rakat överflödig omkrets – vid 14 mm är det den tunnaste BlackBerry hittills.

Men ingen förväntade sig att satellitnavigering skulle läggas till blandningen. För att inte tala om det faktum att det nu gör musik och video (om än utan kamera), det är ännu tunnare än 8700 och lyckas på något sätt komma ut i slutet av allt det med en mycket bättre batteritid på upp till 22 dagar krävde standbytid .

Satellit av kärlek?

Det tar ungefär två till tre minuter att hämta en satellitnavigationssignal, och du måste vara ute och helst inte bland höga byggnader. Vi upptäckte att en smal gata mellan två kontorsblock i fyra våningar var tillräcklig för att förhindra att 8800 tog upp en signal.

Men om du har två minuter att gå runt och vinka mot himlen, fungerar det perfekt – och till och med identifierade vår plats relativt snabbt medan vi vingar oss till vildmarken i sydvästra London med tåg. Detta är dock utformat som en handhållen enhet – så det saknar de 3D-vyer som förare har förväntat sig.

Men GPS-förmåga plus BlackBerry-funktionalitet motsvarar några coola knep. Du kan skicka kartor till dina vänner via e-post som visar din exakta plats – en funktion som du nästan säkert kommer att använda minst en gång.

Kanske är lite mer praktiskt chansen att klicka på fysiska adresser i din adressbok och sedan få vägbeskrivningar direkt från kartfunktionerna, även om det faktum att du inte kan söka med postnummer betyder att vissa resultat kan vara frustrerande otillräckliga.

Nya BlackBerry-smaker

Utanför satellitnavigering är detta väldigt mycket en BlackBerry – e-postmeddelandet är lyckligt lätthanterligt, pålitligt och instinktivt och stöder Microsoft Exchange samt upp till 10 POP- eller IMAP4-konton.

QWERTY, även om det är en touch som är mindre än tidigare “business” BlackBerries, har små klumpar på tangenterna så det är lika lätt att använda.

Och medan purister kanske ryper, kommer du att hänga på den nya styrbollen på ungefär tio minuter – och inom ett par dagar har du glömt allt om det gamla klickhjulet.

Detta är tyvärr också väldigt mycket en BlackBerry genom att underhållningsfunktionerna inte exakt är toppmoderna – i synnerhet är MP3-spelaren lätt att använda och insisterar på att lagra spår i mappar och saknar kontroller på skärmen. Och medan mediaspelaren levererar MPEG-4 och WMV-filer på en skarp, tydlig skärm, säger det fortfarande ett stort nej tack till Flash.

Och varför, åh varför ingen super-3G eller Wi-Fi? Bredvid ett satellitnavigerat HSDPA-underhållningskraftverk som N95 känns det lite roligt – men när det gäller att knäcka ut e-postmeddelanden är detta en stjärnartist och avsedd att pryda tusentals kostymfickor.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

0 Shares