BlackBerry får sin egen personliga assistent som börjar med passet

0 Shares

BlackBerry tog säkert sin söta tid på att helt omfamna pekskärmar de senaste åren och ser nu ut att vara den sista i paketet i mobilutrymmet för att implementera en röstaktiverad assistentfunktion i sitt operativsystem.

BlackBerry Assistant debuterar i BlackBerry 10.3 på BlackBerry Passport – företagets mycket stora phablet med en 1440×1440 kvadratisk skärm och kondenserat fysiskt tangentbord – och levererar en rad röstkommandon att använda för att komma åt funktioner och justera inställningar.

Ett inlägg på företagets Inside BlackBerry-blogg i dag beskriver dess användning, med marknadsföringsledaren Donny Halliwell som förväntas berömmer dess noggrannhet och användbarhet. Han nämner att få påminnelser om kalenderhändelser, skicka handsfree BBM-missions och söka efter sångtexter online.

Det läser också e-postmeddelanden högt och låter dig markera objekt som olästa utan att lämna appen, slå på funktioner som ficklampan och ändra aviseringsinställningar. Och han antyder “inbyggda roliga påskägg också”, som förhoppningsvis kommer att leverera underhållande meme-foder som Siri gjorde tidigt. Inget ord ännu om assistenten kommer att erbjuda plats- och sammanhangskänsliga varningar som Google Nu.

0 Shares