BlueDriver för Android: Allomfattande digital bilmekaniker

0 Shares

Bluetooth hjälper till att länka din smartphone med din bil och ger dig redan möjlighet att spela musik trådlöst över ljudsystemet, dra upp ljudkoder för vägnavigering och förbättra den handsfree-upplevelsen. Föreställ dig nu också att använda Bluetooth för att utföra fordonsdiagnostik utan ett dyrt besök hos din mekaniker, direkt från din Android-enhet.

Allt tack vare den vördnadsfulla OBD-II-porten, även känd som “On-Board Diagnostic 2”, som finns i praktiskt taget alla moderna fordon (enligt ett amerikanskt mandat från 1996) och erbjuder en I / O-port för fordon diagnostik, fylld till randen med outnyttjad potential. Förr i tiden var dedikerade OBD-II-skannrar vanligtvis utformade med grundläggande tvåradiga felkodavläsningar som gjorde att utsikterna att dechiffrera dem inte var obetydliga. Funktionsrika enheter med skärmavläsningar i fullfärg och stöd för ytterligare plugins kan ofta kosta allt från $ 500 till upp till $ 1000 för ett komplett kit. Tack och lov, med någon rimlig speciell Android-telefon eller surfplatta, finns ett Bluetooth-baserat OBD-II-skanningsverktyg som heter BlueDriver tillgängligt som ett intressant alternativ som är ganska funktionsrikt.

Det är mildt sagt inte din fars OBD-II-skanner. BlueDriver-systemet består av två delar: Bluetooth-till-OBD-II-dongeln, som för närvarande är noterad på Amazon till ett jordnära pris på $ 99,95 och BlueDriver-följeslagar-appen, som kan laddas ner från Play Store. Inte bara kan du läsa felkoder som sparkas ut av bilens eller lastbilens ECU (det är dess motorstyrenhet), men du kan också mäta fordonsstatistik i realtid, såsom motorvarvtal, eventuella felaktiga cylindrar, smogkontrollberedskap och detaljerad fordonsinformation.

Min personliga Nissan Frontier PRO-4X användes i detta roliga skanningsexperiment.

Enligt BlueDrivers dokumentation rekommenderas att föraren startar motorn innan ansluta Bluetooth OBD-II-dongeln på plats. Strax därefter växer en blå lysdiod till liv och signalerar enhetens status efter behov. Efter att ha parat ihop dongeln med en Android-telefon eller surfplatta startar drivrutinen sedan BlueDriver-appen för att starta en fullständig diagnostisk genomsökning. En grundlig undersökning kan ta upp till fem minuter eller mer, beroende på antalet delsystem som BlueDriver måste fråga.

BlueDriver OBD-II Bluetooth-dongeln passar perfekt, så du måste vara försiktig när du ansluter den.

När koder avslöjas av BlueDriver-skanningen kan rapporter för dem öppnas individuellt för att få fram användbara detaljer, till exempel möjliga orsaker och ofta rapporterade korrigeringar av BlueDriver-communityn. För att ytterligare betona delningsaspekten i appen finns en framträdande avsnitt “Rapportera din egen åtgärd” för att tillåta användaren att skicka in sin lösning till BlueDriver-databasen för just det fordonet.

Förutom att hantera OBD-II-problemkoder med standardutgåvor, erbjuder BlueDriver också ett ganska intressant live-loggningsverktyg. Funktionen ger förare föraren möjlighet att bedöma potentiella problem under aktiv fordonsdrift – inte bara efter det att koder så småningom slås på av styrenheten. Mätbara aspekter av ett fordon, till exempel bränslesystemstatus, motorns kylvätsketemperatur och fordonshastighet, kan läggas till och tas bort till denna skärm efter önskan via appinställningarna. BlueDriver föreslår att du inte har mer än fem aktiva vid en given tidpunkt.

När de önskade modulerna har aktiverats avfyrar föraren helt enkelt liveövervakningssystemet, kör fordonet runt som vanligt och stoppar sedan innan datainsamlingssessionen avslutas. BlueDriver genererar sedan datamängden i en CSV-fil för användning i ytterligare analys och felsökning, komplett med tidsstämplar för varje händelse, ner till intervaller på en halv sekund.

Rapporter som genereras över tid sparas för snabb hämtning och referensändamål via menyalternativet Sparade rapporter. Och om du bestämmer dig för att använda din BlueDriver-dongel på mer än ett fordon kan appen organisera poster med VIN, vilket undviker förvirring i vilket fordon som genererade vilka felkoder. Säg adjö till att notera allt för hand på ett anteckningsblock!

På det hela taget är BlueDriver ett övertygande erbjudande för både veteran och nybörjare. Att upptäcka felkoder som lurar inom ECU och övervaka ett fordon i realtid går långt utöver standardpriset som finns på AutoZone.

Även om det finns gott om konkurrerande Bluetooth OBD-II-donglar på marknaden, inklusive några mycket billigare nakna benmodeller, betalar du verkligen för två saker här: poleringen av BlueDrivers utmärkta app och möjligheten att avslöja problem som anses vara bortom räckvidden för standard-donglar, som att upptäcka felkoder från klimatkontroll, dammsystem för låsningsfria bromsar, transmission och krockkuddar. Om allt du bryr dig om är grundläggande motorkoder och rensar dem efter en snabb läsning, bör de billigare OBD-II-donglarna, som OBD-II Diagnostic Interface från Bafx, göra bra för dig. Med det sagt, om du vill ha ett mer holistiskt skanningssats med soppa-till-nötter, är det här tillbehöret verkligen värt din uppmärksamhet.

Köp det om:

  • Du vill ha en heltäckande OBD-II-skanningslösning som värderar detaljerade rapporteringsfunktioner och den BlueDriver community-sponsrade fix-databasen.
  • Du är en fordonsentusiast som gillar att undersöka ytterligare moduler, som de för kroppskontroll och ABS-sensoravläsningar, på fordon som stöds.

Köp det inte om:

  • Du vill bara läsa grundläggande motorkoder från ditt fordon och rensa dem efter behov.
  • Du behöver inte hjälpmodulens skanningskapacitet.
0 Shares