B&O Serenata recension

0 Shares

Det första samarbetet mellan danska hi-fi-guruerna Bang & Olufsen och Samsung resulterade i Serene. Det var en unikt utformad telefon, men saknade funktioner och var en ergonomisk katastrof.

Det självutformade “drömteamet” är långt ifrån stört och har återvänt med Serenata, en HSDPA-driven telefon som fortfarande njuter av B & O: s nyckfulla design. Och den här gången fokuserar den på iPhone-konkurrerande musikuppspelning.

Saknar lyxkänslan

Första intrycket är att du inte är i närvaro av ett kit på £ 1000. I själva verket skulle du känna dig kort förändrad till £ 100. Dess kaross av hård gummi och metall är skickligt konstruerad men skriker inte ‘lyx’ som Serene.

B&O har fortsatt med sin switcheroo ergonomi och placerat skärmen under spårhjulet. Ursprungligen känns det lite obekvämt men du acklimatiserar dig snabbt och telefonens böjda linjer gör att den passar bättre i handflatan än Serene.

Danskarna har också avstått från alla typer av knappsatser och kameror, med telefonen i stor utsträckning beroende av spårhjulet och en 2,6-tums sensi-touch-skärm för navigering, samtal och skicka texter. Tryck på skärmen och en virtuell cirkulär knappsats visas, så att du kan använda spårhjulet i aluminium för att välja nummer som en gammal bakelitelefon. På samma sätt innebär att skriva SMS att åka runt en bokstavsring. Båda visar sig upprörande och långvind.

Det rörliga spårhjulet är dock möjligen det smidigaste någonsin att prata en mobiltelefon. Storleken har ett fint tumgrepp och är ett smidigt mover och mycket mottagligt för hastighetsförändringar. Det fungerar också som femvägs mekaniserad navigationsplatta.Bästa mobilhögtalare någonsin

Med 4 GB inbyggt minne finns det tillräckligt med utrymme för cirka 1 000 spår och du avfyrar spelaren via en dedikerad musikpekplatta, som Sony Ericssons K850i. Serenatas menygränssnitt för musikspelare har en iPod-design, men dess kontroller känns lite ojämna på plats.

Serenata låter så fulländat att det bara behöver tre basförstärkningsinställningar för att lägga till lite lågt dunk. Dess snygga ljudprestanda är imponerande. Skjut upp Serenata och en whacking stor högtalare avslöjar sig. Den drivs av B&O ICEpower-teknik och visar sig vara den bästa högtalaren någonsin för att pryda en mobiltelefon. Och vi tyckte att N81: s luftväxlare var imponerande.

B&O gillar att deras produkter passar in i sin homogena lyxvärld och Serenata har ett fällbart skrivbord som låter sig sitta självbelåten i ditt B&O-hem. Du kan antingen skjuta upp den inbyggda högtalaren och låta flyga eller strömma musik till Bluetooth-luftväxlare. Designer Bluetooth-högtalare, naturligtvis.

Visst, Serenata är exklusiv och lyxig men det är definitivt inte värt priset. Sedan kan vi inte förneka att det förmodligen levererar den bästa ljudprestandan, tillsammans med iPhone, av någon musikluren på marknaden. Ditt samtal.

0 Shares