Bosque är Microsofts nya programmeringsspråk med öppen källkod, TypeScript-inspirerat

0 Shares

Microsofts tecken på byggnad

Om du funderar på att lära dig ett programmeringsspråk finns det verkligen mycket att välja mellan – och Microsoft har precis lagt till en ny som du kan överväga. Bosque är delvis inspirerad av TypeScript och delvis av Node.js och är ett öppen källkodsspråk som försöker hålla saker enkelt.

Microsoft säger att ett av de viktigaste målen med Bosque är att skapa kod som är enkel för både människor och maskiner att läsa, vilket eliminerar “oavsiktlig komplexitet”.

Se även:

När vi kommer ut ur Microsoft Research befinner sig Bosque fortfarande i utvecklingsstadiet, och Microsoft är angelägen om att programmerare blir involverade och ger feedback. Företaget säger att språket “härstammar från en kombination av TypeScript-inspirerad syntax och typer plus ML och Node / JavaScript-inspirerad semantik”, så detta kommer att ge många människor en enkel startpunkt.

Introduktion till Bosque, Microsofts Mark Marron säger:

Bosque-programmeringsspråket är utformat för att skriva kod som är enkel, uppenbar och lätt att resonera för både människor och maskiner. De viktigaste designfunktionerna i språket ger sätt att undvika oavsiktlig komplexitet i utvecklings- och kodningsprocessen. Målet är förbättrad produktivitet hos utvecklare, ökad mjukvarukvalitet och möjliggör en rad nya kompilatorer och verktygsupplevelser för utvecklare.

För att förenkla samarbetet med andra forskare och den bredare utvecklargemenskapen är detta projekt inställt kring ett open-source (MIT) licensierat github-arkiv.

Du kan ta reda på mer och engagera dig i Microsoft Bosque GitHub-förvaret.

Bildkredit: Observer / depositionsfoto

0 Shares