Brainwavz M5 Review: Bekväm passform, anständigt ljud men saknar hållbarhet

0 Shares

Brainwavz Audio, en Hong Kong-baserad headsettillverkare, har gjort sin närvaro på den ständigt växande hörlursmarknaden med en massa hyllade in-ear-skärmar. Grundat 2008, är företagets motiv att erbjuda ljudkvalitetsprodukter av hög kvalitet till en budget. Brainwavz M5 ligger någonstans mitt i deras produktkatalog, som är välbyggd och levereras med en massa praktiska tillbehör. IEM är nu tillgängliga på den indiska marknaden. Är det värt pengarna? Låt oss ta reda på:

Lådans innehåll:

Brainwavz M5-hörlurar Hård bärväska för clamshell En uppsättning Comply Foam Tips S-serie Uppsättning av bi-flänsspets som är bekväm Sex uppsättning silikonöratoppar – små, medelstora och stora skjortklämmor för att hålla trådarna i vägen Instruktionsmanual Garantikort

Brainwavz M5

Bygg & design:

Utanför lådan utstrålar Brainwavz M5 grundläggande, enkla utseende med en helt svart färgfinish. De 10 mm dynamiska drivrutinerna låg i lätta aluminiumskal med munstycksfilter av metall. Dessa är lätta och borde passa de flesta öron utan problem.

Brainwavz M5 (3)

Brainwavz M5 erbjuder dig en arsenal av tips som gör dem mycket bekväma. Du måste ganska mycket försöka alla eller de flesta för att få en ordentlig passform vilket var ganska besvärligt. Även om så snart jag fick rätt passform var de bland de bästa IEM som jag har stött på när det gäller komfort. Jag kunde titta på en hel film och lyssna på min favoritspellista i timmar utan trötthet. De är ganska lätta och känns inte påträngande i dina öron.

Brainwavz M5 (4)

Tråden är 1,3 mm lång med en guldpläterad 3,5 mm L-formad domkraft. Även om jag hade några frågor om ledningarna – när jag går förbi Y-splittringen börjar det bli ganska tunt, vilket kan skada ledningarna om de inte hanteras med försiktighet. Det är benäget att trassla så att du vill avstå från att hålla dem i dina fickor. Du måste vara ganska försiktig med dessa. Ledningarna har inte en trasselresistent design för att undvika stress och belastning på ledningarna.

Ljudkvalitet:

Jag satte på hörlurarna och avfyrade några av mina favoritlåtar på min smartphone. Det producerar neutrala ljud med en bra balans mellan diskant och bas. Även om det fortfarande saknar tydligheten för den hårda audiofilen.

Den dynamiska drivrutinen slår ut ganska högt med korrekt ljudåtergivning. Ljudlandskapet är trevligt och stämningsfullt. Brainwavz M5 verkar väl avstämd om du gillar elektronisk musik som techno, trance eller dubstep. Men inte avsedd för metallhuvuden eftersom det kämpar för att hålla jämna steg med trummor och sång samtidigt. Saken är att de låter lite platt jämfört med andra hörlurar i prisklassen.

Brainwavz M5 (1)

I allmänhet är troget bra, men jag gillade inte diskantresponsen. Det var inte så kraftfullt som man skulle vilja.

När det gäller brusreducering och isolering – det blockerar inte allt men gör ett anständigt jobb för att dämpa de flesta ljud när du börjar spela musik. Ljudkvaliteten var tydlig och välbalanserad utan mycket distorsion, men inte lika skarp.

Kabeln har också en mikrofon så att du till och med kan ta medan du lyssnar på musik på din smartphone och fungerar bra.

Fördelar:

Extremt bekvämt Massor av tillbehör ingår – hårt bärväska och flera öronsnäckor Bra bas och mellanslag

Nackdelar:

Benägen för trassel Inte så uttalad Highs

Ska du köpa en:

Brainwavz M5 levereras med en solid uppsättning tillbehör och är superbekväma. Ljudsignaturen kan vara lite dämpad jämfört med andra hörlurar i prisklassen. Ändå tillgodoser den ett brett spektrum av ljudpreferenser med sitt varma och smidiga ljud. Trots att ‘Highs’ saknar lite detaljer och knep är trovärdigheten ganska bra. Det pumpar ut bra ‘Mids’ och ‘Bass’ – med ett varmt och sött ljud som kan ge längre lyssningssessioner.

[ps_prices]

Det verkar lite för dyrt för den indiska marknaden till Rs. 2 399, men kommer med en mängd användbara tillbehör som verkligen kommer till nytta. Du kan kolla in andra alternativ från SkullCandy, Sony eller Sennheiser om du letar efter en mer rundad ljudupplevelse.

0 Shares