Brandbenägen Samsung Galaxy Note7 stiger från asken som en renoverad Galaxy Note Fan Edition

0 Shares

samsung-galaxy-note-fan-edition

Katastrofen som var Samsung Galaxy Note7 har varit väldokumenterad. Efter att batterifel hade orsakat att telefonen tog eld, blev telefonen fjärrladdad av Samsung och en återkallelse utfärdades. Nu är det sydkoreanska företaget redo att starta om enheten.

Detta är inte att säga att Galaxy Note7 lever vidare. Snarare startar smarttelefonen om igen som Galaxy Note Fan Edition (eller Galaxy Note FE) med renoverade delar som kanibaliserats från returnerade Note7s. Bixby är ombord och det har gjorts några hårdvaruändringar för att se till att historien inte upprepas.

En viktig förändring är användningen av ett mindre batteri; en enhet på 3 200 mAh som har “förbättrats med flera säkerhetsdesigner” i ett försök att undvika överhettningsproblem. Samsung har också tagit sin digitala assistent, Bixby, till luren, men publiken kommer att bli ganska begränsad. Åtminstone till att börja med kommer bara 400 000 enheter att tillverkas, och de kommer bara att finnas tillgängliga i Sydkorea. Detta kan förändras beroende på efterfrågan, men det här är den ursprungliga planen.

Samsung försöker använda den katastrofala Note7 till sin fördel. Lanseringen av Galaxy Note FE faktureras som ett “miljövänligt projekt” som återanvänder Note7-delar. Notera FE kostar $ 600 och säljs den 7 juli, men det återstår att se hur många människor som antingen har tappat intresset för enheten eller håller ut för den kommande Galaxy Note 8.

0 Shares