Branschanalytiker ifrågasätter om Apple har gjort misstag med iPhone 7

0 Shares

iphone-7-vatten

Händelsen är över. Dammet har lagt sig. Vi vet nu allt som finns att veta om iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Trots alla de nya funktionerna och kosmetiska förändringarna som Apple implementerade i sin senaste smartphone har fokus efter tillkännagivandet varit mycket på det ‘modiga’ beslutet att dike hörlursuttaget.

Vissa ser detta – som Apple gör – som ett drag som tog mod; andra ser det som ett cyniskt marknadsföringssätt som helt enkelt öppnar ännu en intäktslinje. Men det här är inte den enda förändringen av iPhone 7 som har höjt ögonbrynen. Många branschexperter ifrågasätter andra beslut som fattats av Apple. En sådan person är Richard Stiennon, Chief Strategy Officer på Blancco Technology Group.

Att ta bort 3,5 mm-uttaget lämnar iPhone-användare med några alternativ, varav den första är att använda de medföljande EarPods. Naturligtvis kanske du vill hålla fast vid ditt beprövade headset, i vilket fall du kan använda den medföljande adaptern – fiddling och något som nästan säkert kommer att gå vilse någon gång. Men det kommer också att finnas en växande marknad för AirPod-alternativ – vilket ger människor chansen att förhoppningsvis spendera under $ 159. Det här är vad Richard ser hända:

Apple har alltid antagit filosofin att eliminera äldre funktioner och lägga till nyare, mer sofistikerade funktioner. Kommer du ihåg hur de ledde innovationen av smartphones utan knappsatser? Den innovationen är avgörande för varför iPhone har varit lika populär och känd av användare, ingenjörer och branschexperter. Många ansluter redan via Bluetooth till högtalare och headset – med hög kvalitet på långa avstånd. Detta verkar vara en av anledningarna till att Apple kan vara så säkra på sitt beslut att eliminera hörlursuttaget.

Över på Guardian ifrågasätter också Julia Carrie Wong känslan i sladdfria AirPods:

Hörlurskabelns skönhet är precis som en tampongsträngs skönhet: den finns där för att hjälpa dig att hålla reda på ett mycket viktigt föremål och hjälpa dig att fiska den ur vilken krok som helst som den kan ha fallit i. Apples uppenbara blindhet för detta förblindande uppenbara problem är förvirrande.

The Verge’s Nilay Patel föreslår att designen kan vara AirPods ångra:

De passar lite bättre i öronen än EarPods, men inte mycket – jag hoppade upp och ner och skakade på huvudet lite och de kände sig tuffa, men jag skulle inte räkna med att de stannade kvar under några särskilt dynamiska aktiviteter.

Vattentålighet är något som du förväntar dig att välkomnas allmänt, och så är det verkligen. Men det introducerar också ett möjligt problem: kostnaden för att fixa saker när de går fel, säger Richard.

Att göra iPhone vattentålig kommer att lindra kundens frustrationer och eventuellt minska antalet returnerade enheter. Men det kommer också att vara utmanande eftersom det innebär att enheten har mer komplexa designbehov och därmed skulle öka komplexiteten i reparationer som skulle behöva utföras på dem.

Mycket få människor – utom kanske de med en stramare budget – kommer att sörja förlusten av 16 GB iPhones. Richard anser att den vikt Apple har lagt på fotografering den här gången kunde ha spelat en viktig roll i beslutet att släppa modeller med mindre kapacitet.

Kameran med dubbla linser är den viktigaste fördelen … Men eftersom fotoupplösningen då kommer att öka kräver den mer lagringskapacitet på telefonen. Och det här kan vara en anledning till att Apple bestämde sig för att inte längre erbjuda 16 GB-versionen på iPhone 7.

Under tiden på Wall Street Journal säger Geoffrey A Fowler att den senaste Apple-smarttelefonen ser företaget spela inhämtning snarare än att förnya:

Apples senaste flaggskeppstelefon ger praktiska förbättringar av en beprövad design. Dessa var länge försenade. Men Apple hämtar bara tävlingen och flyger inte förbi den.

0 Shares