Braun LE03 Trådlös högtalarrecension

0 Shares

Vad tänker du på när du tänker på Braun? Satsa på att det är rakapparater, eller hur? Hygienprodukter som hör hemma i badrummet? Det sista du tänker på kommer att vara trådlösa högtalare, det är säkert som det var för oss. Men när Braun nådde ut till oss och bad att testa en av deras nya trådlösa högtalare, Braun LE03, ja, vi sa naturligtvis ja, men vi blev också chockade över att Braun till och med hade högtalare! Det beror på att Braun inte har gjort högtalarprodukter på länge, som årtionden, vilket gör att LE-serien känns som någon form av comeback för Braun till ljudvärlden. Och för det mesta har de lyckats. Vi tittar på den mindre av de tre högtalarna i sortimentet idag, där LE01 är den största och bredaste, och LE02 ligger någonstans däremellan och LE03 vi har här.

Braun LE03 är kubformad, vilket jag måste säga ser väldigt snygg ut, och medan den satt på min vita enhet i min lounge, blandades den väldigt snyggt in. Den står på 170x170mm med ett djup på 84mm vilket är relativt litet. Sidorna är täckta i ett enda stycke av det som känns som trä men är förmodligen någon form av fuskplast och kanterna är rundade, medan baksidan avslöjar att den faktiska högtalarhöljet är aluminium. Högtalarna inuti består av en enda bashögtalare med NdFe-motor, en radiatordrivenhet och en passiv radiator för lite umph. Högtalaren i sig kan ha ett frekvenssvar på 70 Hz – 21 000 Hz och kan stödja alla former av HD-ljudströmning tack vare sin signalprocessor som kan träffa 96 kHz / 24-bitars ljud.

braun le03 högtalare

På toppen hittar du alla knappar du behöver inklusive uppspelning och paus, volymkontroll, en Bluetooth-knapp för att aktivera Bluetooth, en dedikerad mikrofonknapp och roligt nog, en mikrofonavstängningsknapp, som skär allt ljud till de inbyggda mikrofonerna i detta högtalare för lite privatliv. Den använder Google Assistant, och om du inte vill att den ska lyssna på dig kan du stänga av den. Det är en funktion som fler högtalare borde ha säkert! Det finns emellertid inga skip-track-knappar vilket är lite synd. Det finns gott om utrymme ovanpå för att hålla ett par fler knappar där uppe.

braun le03 högtalare

Installationen görs genom en blandning av Braun Audio-appen och Google Home-appen. Jag var tvungen att svara på några frågor om högtalarplacering inuti Braun-appen, som om den ligger på ett skåp eller på golvet, eller sitter den på gummifötterna på ett skåp under 30 centimeter från en vägg, det var allt väldigt involverat och för att vara ärlig mot dig är jag inte helt säker på hur stor skillnad det faktiskt skulle göra. Att flytta till Google Home var dock lite mer lurigt, eftersom högtalaren kunde hittas av min telefon och mitt nätverk, ganska genast, de två skulle bara inte para ihop. Lätt att komma runt. Jag har återställt högtalaren hårt med en stift och lågt och se, den anslöt genast utan några problem alls. Detta beror förmodligen på att jag fått en granskningsenhet, så någon måste ha ställt in den innan den kom till mig. Observera dock att om du flyttar nätverk, flyttar hus eller något liknande, måste du följa samma process.

När installationen är klar via Google Home-appen fungerar Braun LE03 som alla andra typiska trådlösa högtalare. Du kan casta till det, göra musik från Spotify spela direkt genom det, och när det är i ditt trådlösa nätverk kan andra också göra detsamma utan att behöva extra installation på sina telefoner. Det fantastiska med det är dock hur sömlöst allt gick för att ställa in det när jag återställer högtalaren själv. Det var enkelt och allt jag behövde göra för att ställa in högtalaren uppmanades på skärmen. Att vara en del av Google Home-appen innebär också att Google Assistant är tillgänglig för dig.

braun le03 högtalare

Inuti Braun-appen är sakerna ganska nakna och grundläggande. På startskärmen kan du växla mellan de olika högtalarna som finns tillgängliga i Braun-familjen om du har mer än en högtalare av dem, och när du klickar in i varje enskild högtalare får du diskant och baskontroll. Dessa gjorde dock ingen stor skillnad för den totala ljudupplevelsen. Tja, basreglaget gjorde det inte i alla fall och jag höll detta precis under min diskantnivå. Diskant Jag svepte den hela vägen upp till toppen för att få fram den avancerade detalj.

braun le03 högtalare

Och för det mesta kan Braun LE03 hålla sig, särskilt när det gäller klarhet i höga toner och mellanfrekvenser. Det tappar lite med mängden bas det kan producera, men det är nästan inte förlorat. Att lyssna på dina favorit hiphopspår kommer säkert att vara en trevlig upplevelse när sparktrumman brister igenom och den är otroligt kontrollerad. Lägg till en anständig mängd avskiljning mellan instrument och sång så har du en ganska anständig liten högtalare. Tänk bara på enhetens storlek. Detta är definitivt en högtalare som du skulle sticka i köket för att lyssna på lite bakgrundsmusik medan du lagar mat, eller till och med i sovrummet för att hålla fast några omgivande ljud medan du släpper i vila. Vid högre volymer blir LE03 lite svårt att lyssna på. Inte på grund av snedvridning, det styr det mycket bra. Men enbart på grund av hur fokus det är på mitten. Det är nästan öronhålande eftersom den basdumpen blir lerig inom resten av frekvensområdet. På toppvolymer kommer du att uppleva lite förvrängning också. Högtalaren klarar tyvärr inte av det. Om du letar efter något att använda som en bärbar högtalare i mitten av volymen kan du inte riktigt gå fel här, och det ser snyggt ut också, mycket modernt för en kökshögtalare. Jag kan dock inte prata om de större högtalarna i Braun-sortimentet, men bara att titta på den stora storleken på LE01 är chansen att den kommer att hantera dessa högre volymer bättre.

braun le03 högtalare

Braun LE03 trådlösa högtalare är en heltäckande bit kit, som inte bara ser supermodern ut utan också låter bra för dina mid-volume bakgrundsmusikupplevelser. Jag skulle inte rekommendera det för en fullblåst husfest men på grund av den bristen på tydlighet vid högre volymer Men Braun erbjuder större högtalare i sitt sortiment för att hantera sådana affärer, så om du vill ha stort högt ljud, gå till det större högtalare. Braun LE03 säljs online för cirka £ 349 när denna recension skrivs, vilket okej är lite på den dyra sidan, eftersom SONOS sparkar ut sin trådlösa motsvarighet för lite mer, men ändå föredrar jag den boxiga retro utseendet på LE03.

0 Shares