BTW Jag använder Arch Linux … på Windows 10

0 Shares

Ahh, Arch Linux; distributionen med den mest pretentiösa användarbasen. Om du inte känner till Arch, var god och vet att det är ett mycket bra operativsystem som är onödigt svårt att installera. Som ett resultat är de som lyckas och slutar använda distro ofta ganska fulla av sig själva. Många Arch-användare verkar se ner på dem som använder en annan distro, som Ubuntu eller Linux Mint. Detta är vad som har lett till den ökända “BTW jag använder Arch” -meme. Nej, inte alla Arch-användare är outhärdliga, men många är det. Sann historia.

Och nu, tack vare Microsofts Windows Subsystem för Linux, kan du (slags) bli en pretentiös Arch-användare också – allt utan att lämna bekvämligheten med Windows 10. Det stämmer, ni kan nu installera Arch från Microsoft Store. Det är konstiga tider vi lever i, va?

LÄS OCH: Open source-mästare Microsoft tillkännager Windows Subsystem för Linux 2 (WSL 2) på Build 2019

Det här är dock saken – detta är inte officiellt sanktionerat av Archs utvecklingsteam. Istället laddade en utvecklare som heter “scottxu” upp detta till Microsoft Store. Med andra ord är det inte klart om de faktiska Arch-utvecklarna kommer att försöka få bort detta. Vem vet om det finns några upphovsrättsliga problem.

Så länge du är på Windows 10 Creators Update eller senare kan du ladda ner och installera Windows Subsystem för Linux-versionen av Arch här. Du kanske vill agera snabbt och få det ASAP, om det försvinner.

Fotokredit: pathdoc / Shutterstock

0 Shares