Bye bye, TLS 1.0 och 1.1: Apple, Microsoft, Mozilla och Google vinkar alla till gamla säkerhetsprotokoll

0 Shares

Internetsäkerhet med webbläsarlogotyper

Som en del av en samordnad rörelse mellan fyra av de största namnen inom teknik ska de gamla säkerhetsprotokoll TLS 1.0 och 1.1 avlivas i Safari, Edge, Internet Explorer, Firefox och Chrome 2020.

Apple, Microsoft, Mozilla och Google har kommit tillsammans för att rensa internet från dessa gamla och buggyprotokoll och noterar att de flesta nu har flyttat till TLS 1.2, om inte TLS 1.3. Även om 94 procent av webbplatserna redan stöder version 1.2, kommer en manipuleringsperiod under de kommande 18 månaderna att ge alla chansen att komma ikapp.

Se även:

Alla fyra företagen säger att TLS 1.0 och 1.1-stöd kommer att släppas i början av 2020, hela två decennier efter att TLS 1.0 först dök upp. Ålder är en av anledningarna till att IETF (Internet Engineering Task Force) förväntas officiellt upphäva protokollen senare i år, även om inget meddelande har gjorts om detta ännu.

Microsoft påpekar att “webbplatser bör börja flytta från TLS 1.0 och 1.1 så snart det är praktiskt” medan Apple säger att “vi avskriver stöd för TLS 1.0 och 1.1. Komplett support kommer att tas bort från Safari i uppdateringar till Apple iOS och macOS börjar i mars 2020 “.

I sitt tillkännagivande noterar Google att:

Chrome avskaffar TLS 1.0 och TLS 1.1 i Chrome 72. Webbplatser som använder dessa versioner börjar se avskrivningsvarningar i DevTools-konsolen i den versionen. TLS 1.0 och 1.1 kommer att inaktiveras helt i Chrome 81. Detta påverkar användare på tidiga släppkanaler från och med januari 2020.

Mozilla upprepar att de gamla protokollen idag är lite använda och säger: “Vår telemetri visar att endast 0,1 procent av anslutningarna använder TLS 1.1”.

Bildkredit: Gurudev / Shutterstock

0 Shares