Casio Edifice EQB-501 Smart Watch Review

0 Shares

När du tänker på begreppet smart klocka garanterar jag något som Apple iWatch eller kanske till och med en Samsung Gear kommer att tänka på. De är i allmänhet klockor som kan berätta om din puls är bra, eller en enhet som ger dig vägbeskrivning när du letar efter en restaurang i staden. Tyvärr gör Casio Edifice 501 inte det och istället grundar sin plats i en mer traditionell klockinställning.

Ta en titt på Casio Edifice 501 och det känns väldigt premium. Huvuddelen av klockan är gjord av rostfritt stål och klockans yta är täckt med ett lager mineralglas. Allt känns väldigt robust och känns som att det kan ta ett pound innan du ger upp. Tyngden kommer in på knappt 200 g, så den har lite häft också men känns inte påträngande på handleden.

Klockan använder ett klämsystem för att fästa det på din handled som igen känns solid. Du klämmer fast klämman på vardera sidan för att frigöra den från armen. Den verkliga klämman har märkts med Edifice-logotypen. För att vara ärlig finns det inte mycket här som låter någon åskådare veta att du har en Casio. Den enda logotypen på urtavlan är liten.

Omkring klockans framsida finns fyra knappar som leder till olika funktioner. Den mest anmärkningsvärda, och en som ger bort detta som en smart klocka är Bluetooth-knappen längst ner till vänster. Men mer om knapparna lite.

En sak om designen som jag tyckte var lite förvirrande först var de flera urtavlorna som gav den här klockan en typ av sport-kronograf typ. De är ganska grundläggande när det gäller deras funktioner, men det ser lite överväldigande ut i början.

Det första och huvudsakliga ansiktet är för tidsberättande, vilket automatiskt ställdes till UK-tid när vi öppnade lådan. Oavsett om detta ställts in av den tidigare journalisten som tittade på den här produkten, eller om den använde tiden för min mobiltelefon när den synkroniserades för att reda ut sig själv är det fortfarande ett mysterium för mig. Men inga klagomål här.

Den andra klockan 9 representerar tiden i en annan stad i världen. Inne i appen kan du välja från en listruta vilken stad du vill visa. Jag valde New York för varför inte? New York är fantastiskt. Den tredje högst upp ger dig en 24-timmarsratt och den återstående nedre högra ratten ger dig en dagräkning. Alla rattar styrs i appen som jag kommer att prata om omedelbart.

Casio Edifice 501-klockan använder inte batterier som du behöver ladda själv som en vanlig smart klocka skulle göra. Istället får den sin kraft från ljus. Det är rätt. Det här är en soldriven klocka och oavsett om den är ute på dagtid eller under en lampa i ditt hus kommer den att hålla klockan laddad. Om klockan befinner sig i ett mörkt rum slås den av och sparar batteriström.

Okej, så nu är det dags att öppna appen, som förresten är så enkel att använda. Jag säger det nu. Förutom att ta reda på hur man aktiverar Bluetooth på klockan tittade jag aldrig en gång på en bruksanvisning för att ta reda på hur man använder appen. Allt är så rakt fram och lagt ut perfekt. Öppna bara appen, följ instruktionerna på skärmen så kommer klockan att hittas. Åtminstone så gick det med mig.

Appen kan användas för ett antal uppgifter. Några som du skulle associera med en klocka som den här som att ställa in tiden eller till och med upp till fyra larm. Du kan välja att visa din lokala eller valda stadstid med huvudhänderna, och när du klickar på knappen kan du se händerna blanda på plats för att visa den mest exakta tiden i just den staden.

En annan funktion och en som jag faktiskt tyckte var ganska användbar var att du kunde få e-postmeddelanden genom att synkronisera appen med ett e-postkonto. Det var inte så påträngande heller eftersom allt du behöver göra är att klicka på den nedre högra knappen på klockan och se om den pekar på en av punkterna längst upp på dagen.

Som jag nämnde tidigare finns det ett stoppur som kan innehålla information i appen. Stoppuret styrs med klockknapparna, men om du vill lagra en viss tid kan du. Perfekt för er löpare där ute och bestämmer era avstånd.

Så vad tänkte jag? Visst, det här är en smart klocka till viss del. men det saknar de sensorer som jag tror att de flesta som köper smartklockor skulle vilja ha som en pulsmätare eller GPS. Men det har inte utformats med tanke på dessa typer av människor. Det är en trendig pjäs och en som kan se lika bra ut om du parar ihop med en kostym, ända ner till jeans och en t-shirt. Det känns väldigt premium och har stor vikt för det.

Det bästa är att den här klockan alltid kommer att vara korrekt, oavsett var du är i världen. Och om du åker i två veckor behöver du inte ändra tiden manuellt, eftersom mobilappen gör det åt dig. Det är en snygg premiumklocka som inte kommer att bryta banken. De finns för närvarande för cirka £ 325 och är tillgängliga direkt från Casio själva.


0 Shares