Chill dina stövlar! Annonser i HTC TouchPal-tangentbordet var bara en liten helg SNAFU

0 Shares

htc-logotyp

Under helgen krånglade nöd runt HTC-samhället när annonser plötsligt dykt upp i TouchPal-tangentbordet. Tangentbordet är installerat som standard på många av HTCs Android-telefoner, inklusive HTC 10, och användarna tog till sociala medier för att uttrycka sin olycka och oro över integritet.

Trots den ilska som riktas mot det taiwanesiska företaget är HTC inte direkt ansvarigt för tangentbordet eller uppdateringen som pressade annonser till människor. Snarare gav utvecklaren en uppdatering som resulterade i SNAFU som upprörde så många människor.

Att HTC inte har direkt kontroll över tangentbordet som erbjuds som standardinmatningsmetod för sina kunder är kanske lite konstigt, och det betyder att företaget inte kan erbjuda en omedelbar lösning på problemet. Som en tillfällig åtgärd föreslår HTC att du avinstallerar de senaste uppdateringarna av tangentbordsappen. Företaget var upptagen på Twitter med att lägga fram detta förslag till en serie irriterade användare:

I ett uttalande erkänner HTC problemet och säger att det arbetar med en lösning:

På grund av ett fel har vissa HTC-kunder rapporterat att de ser annonser på telefonens tangentbord. Det här är absolut inte den upplevelse vi tänkt, och vi arbetar för att omedelbart åtgärda felet och ta bort annonserna så snabbt som möjligt.

Bildkredit: TK Kurikawa / Shutterstock

0 Shares