Citi Pay ansluter sig till mobil / onlinestriden

0 Shares

citibank

Om du trodde att det inte fanns tillräckligt med digitala “Pay” -plattformar i USA … skulle du vara i en klass själv. Ändå finns det ett nytt alternativ på den ständigt växande marknaden för “digital plånbok”.

Den senaste aktören är Citibank, USA: s fjärde största bankinstitut. Dess unika upplevelse i det här trånga utrymmet är dess integration med Masterpass – Citi-kunder kan kolla in online och i appen var som helst Masterpass accepteras genom att använda deras befintliga online-bankuppgifter.

Lanseringen i USA kommer efter att Citi Pay redan har rullat ut på några få internationella marknader från och med november förra året, inklusive Australien, Mexiko och Singapore.

Dessutom används “Citi Pay” -monikern för en uppdatering av bankens Android-app, så att kunderna kan använda telefonens Near Field Communication (NFC) -teknologi för att betala med sitt Citi-kort vid valfri detaljhandelsterminal med tryck-till- betalningsfunktionalitet – med den extra säkerheten för ett tokeniserat nummer som skickas till butiken. Denna funktion är för närvarande inte tillgänglig för iOS-enheter.

Men det är Masterpass-integrationen som framstår som ett intressant värderingsförslag. Det är verkligen ett intressant sätt att ge kunderna ett bekvämare sätt att betala online utan att behöva registrera sig för ännu ett konto (a la PayPal, Visa Checkout osv.).

Andra banktjänster, som Capital One, har sina egna appar som integreras med personlig NFC-funktionalitet. Chase kan vara den mest intressanta fallstudien för mobilbetalningar för tillfället, efter att ha frigjort tillgångarna i wannabe-men-spektakulärt misslyckade mobilbetalningsstandard Merchant Consumer Exchange (med sin QR-kodbaserade teknik). Den egenutvecklade plattformen i butiken fungerar med flera stora box- och livsmedelsbutiker, tillsammans med ett online-alternativ för webbplatser som stöder det.

Att se konkurrensen om nya mobila och digitala bankalternativ fortsätter att stimulera nya sätt att betala, visar att innovationen långt ifrån är över.

0 Shares