Clint Freya Bluetooth-högtalarrecension

0 Shares

Det finns många Bluetooth-högtalare på marstech_badgejust nu men vad väljer du? Har du hört talas om ett företag som heter Clint? Vi hade inte heller men de skickade oss över en av sina högtalare för att gå igenom dess steg för att se om det är värt att kolla in underdogs!

Clint Digital är ett danskt ljudvarumärke ‘livsstil’ och har tillverkat samtida högtalare ganska länge nu och deras senaste tillskott till familjen är Freya-modellen. Freya är en bärbar, WiFi eller Bluetooth trådlös högtalare. Clint hävdar att de erbjuder stor flexibilitet, användarvänlighet och ett rumsfullt ljud. Vi fick Bluetooth-versionen och resultaten var lovande …

Låt oss prata teknisk specifikation först:

– Storleken uppgår till 100 mm bredd med 215 mm höjd
– Drivs av en klass D-förstärkare
– Erbjuder upp till 6 timmars bärbar uppspelning via Li-lon-batteri
– Aux-ingång
– USB på baksidan för att möjliggöra laddning, uppspelning eller uppgradering av subwoofer
– Enkla kontroller

WiFi-alternativen inkluderar inställning av högtalare för flera rum, Airplay, Spotify och andra streamingtjänster.

Högtalaren är större än några av sina konkurrenter men den passar bekvämt i din hand. Detta beror på dess cirkulära form och är relativitetsljus. Vi fick den mörkgrå versionen och designen är modern, elegant och ser bra ut på alla möbler.

Högtalaren var väldigt lätt att ställa in. När jag väl var inkopplad höll jag uppspelningsknappen för att sätta på högtalaren och hörde en röst, högtalaren pratade med mig. En dams röst berättade för mig att min enhet inte var ansluten så att jag behövde ansluta min iPhone till högtalaren. För det första var jag tvungen att göra högtalaren upptäckbar. För att göra detta höll jag ner de två volymknapparna tillsammans under en kort tid tills jag hörde en röst som bekräftade att den letade efter enheter. Jag gick sedan in i mina Bluetooth-inställningar på min iPhone och parade ihop de två. Det var det. Mycket enkelt och röstkommandona hjälpte verkligen till att försäkra mig om att jag gjorde det rätt och är en fantastisk funktion som jag skulle vilja se på mer tekniska produkter i framtiden.

Jag satte på några välbehärskade musikfiler av hög kvalitet och roligt började. Högtalaren presterar bra på låga och höga volymer, den högsta volymerna fyller inte bara rummet utan hela kontoret med härliga skarpa toner och uppslukande bas. Det kom ett högkvalitativt ljud från högtalaren, som släppte alla nivåer av musikaliskt ljud tydligt. Jag hörde instrumentdelar som jag inte hade hört tidigare via hörlurar eller andra högtalare. Jag spelade en mängd olika låtar på högtalaren, från Rock till Classical under flera timmar och jag blev inte besviken en gång.

Clint erbjuder en app för Android- och iOS-enheter, men detta gäller främst WiFi-versionen. Jag behövde inte appen för att spela musik från min enhet. Jag spelade med appen ett tag men kunde inte dra full nytta av den men det tillåter användning av tredjepartsapplikationer som Spotify och möjliggör också ljudströmning från lokala NAS-enheter.

0 Shares