Cloudflare tillkännager gratis VPN-tjänst, Warp, för att komplettera sin 1.1.1.1 DNS-resolver

0 Shares

Online-integritet har blivit en sådan oro att VPN-verktyg – en gång bara används av teknikexperter – nu har börjat bli mycket mer vanliga. Android-användare kan dra nytta av Operas inbyggda VPN, och det finns många andra tjänster att välja mellan.

Genom att lägga till den här listan har Cloudflare meddelat en ny gratis VPN-tjänst som heter Warp. Det kommer att bli en del av företagets befintliga sekretessfokuserade 1.1.1.1 DNS-resolver, och precis som 1.1.1.1 var utformad för att förenkla med ett DNS-verktyg, så Warp faktureras som en “VPN för människor som inte vet vad VPN står för”.

Se även:

En del av anledningen till Warp är att Cloudflare upplever att “de flesta VPN-program är uppriktigt sagt fruktansvärda”. Företaget konstaterar, som många VPN-användare förmodligen har lagt märke till, att “att använda en VPN känns som ett steg bakåt mot uppringningsperioden med obskyra felmeddelanden, långsamma nedgångar och klumpig programvara. “.

Warp säljs (även om det är gratis, kom ihåg) på dess användarvänlighet. Meddelande om tjänsten säger Cloudflare:

Tekniskt sett är Warp en VPN. Vi tror dock att marknaden för VPN-tjänster som den har föreställts sig hittills är mycket begränsad. Tänk dig att försöka övertyga en icke-teknisk vän att de ska installera en app som saktar ner deras internet och tömmer batteriet så att de kan vara lite säkrare. Lycka till.

Vi byggde Warp eftersom vi har haft dessa samtal med våra nära och kära och de har inte gått bra. Så vi visste att vi måste börja med att förvandla svagheterna i andra VPN-lösningar till styrkor. Under skyddet fungerar Warp som en VPN. Men nu i 1.1.1.1-appen, om användarna väljer att aktivera Warp, istället för att bara DNS-frågor ska skyddas och optimeras, är all internettrafik säker och optimerad.

Till skillnad från VPN som är inbyggt i Opera, skyddar Warp all trafik – inklusive kryptering av icke-krypterade anslutningar. Men förutom enkelhet är Warps viktigaste fördel dess prestanda.

Säkerhet är bordssatsningar. Det som verkligen skiljer Warp är prestanda och tillförlitlighet. Medan andra VPN-enheter saktar ner Internet, innehåller Warp allt arbete som teamet från Neumob har gjort för att förbättra mobil Internetprestanda. Vi har byggt Warp kring ett UDP-baserat protokoll som är optimerat för det mobila Internet. Vi utnyttjade också Cloudflares massiva globala nätverk, vilket gör att Warp kan ansluta till servrar inom millisekunder från de flesta av världens internetanvändare. Med vårt nätverks direkta peering-anslutningar och obestämda vägar kan vi leverera en fantastisk upplevelse runt om i världen. Våra tester har visat att Warp ofta kommer att öka Internetprestandan avsevärt. Generellt, ju sämre din nätverksanslutning desto bättre bör Warp göra din prestanda.

Warp är gratis och – om Cloudflare ska tros – borde det inte “på ett meningsfullt sätt öka din batterianvändning”. Så hur kommer det hela att finansieras? Det kommer att finnas en premiumversion, Warp +, som kommer att erbjuda ännu högre prestanda, och det kommer att finnas avgifter i samband med detta.

Genom att insistera på att målet helt enkelt är att göra internet bättre ger Cloudflare fyra löften:

    Vi skriver inte användaridentifierbar loggdata till disk. Vi kommer aldrig att sälja din webbinformation eller använda den på något sätt för att rikta dig med reklamdata. Behöver inte ange personlig information – inte ditt namn, telefonnummer eller e-postadress – för att kunna använda 1.1.1.1-appen med Warp. Vi kommer regelbundet att anställa externa revisorer för att säkerställa att vi lever upp till dessa löften.

Medan hoppet hade varit att rulla ut Warp nu, säger Cloudflare att det inte är det ganska redo. Du kan dock uttrycka ditt intresse för tjänsten så att du får ett meddelande om framsteg och ges möjlighet att gå med i kön för att testa det. Se bara till att du har den senaste versionen av 1.1.1.1 installerad från Apple App Store eller Google Play Store så får du chansen att gå med i väntelistan.

0 Shares