Coronavirus-pandemi betyder att Apple förmodligen kommer att försena nästa iPhone-release

0 Shares

Vinklad Apple-logotyp

Det är bara några veckor sedan Apple avslöjade iPhone SE 2020, men många människor håller på med årets flaggskepp från företaget – iPhone 12-serien, varav några kommer att vara 5G-enheter.

Men det verkar som att alla som väntar på att få tag på handenheten måste vänta lite längre. Det kaos som orsakats av spridningen av COVID-19 runt om i världen sägs ha tvingat Apple att fördröja lanseringen av telefonen med en månad.

Se även:

Coronaviruspandemin har inte bara stört tillverkningsprocessen i hela Asien, utan det har skett en dämpning av den globala efterfrågan, enligt Wall Street Journal. Med hänvisning till personer som är bekanta med situationen säger nyhetsbutikerna att Apple fortfarande planerar att släppa totalt fyra iPhones senare i år, men att utgåvan kommer att försenas med en månad.

Utöver detta sägs Apple minska produktionen av sina telefoner med så mycket som en femtedel i år, men det är möjligt att siffrorna kommer att kompenseras 2021.

Vid denna tid på året bör Apple ha slutfört telefoner och genomgå test innan de startar produktionen från juli. Men i år är laboratorierna som används för att utföra tester för närvarande inte öppna, och detta kommer nästan oundvikligen att leda till förseningar.

Apple har ännu inte sagt något officiellt om de ej släppta iPhonerna, så vi måste bara vänta och se när de lanseras.

Bildkredit: Stockforlife / Shutterstock

0 Shares