Dålig Intel-ljuddrivrutin dödar ljud i Windows 10 – här löser du problemet

0 Shares

Microsoft har haft en tuff tid på det nyligen. Uppdateringen av Windows 10 oktober 2018 raderade filer för vissa användare, introducerade ljudproblem på skärmen och bröt Edge- och Windows Store-appar. Det var så hemskt att Microsoft tvingades pausa uppdateringen och skicka tillbaka den för testning.

Som om allt detta inte var illa nog, sköts en Intel-ljuddrivrutin felaktigt till enheter via Windows Update i slutet av förra veckan, vilket tyvärr dödade ljudet för dem som fick det.

Om du har påverkats finns det två alternativ för att få tillbaka ditt ljud. För det första kan du manuellt avinstallera problemdrivrutinen, vilket du kan göra genom att följa Microsofts instruktioner:

    Typ Enhetshanteraren i sökrutan Hitta och expandera Ljud-, video- och spelkontroller

    Leta efter en Realtek-enhet eller en enhet som har en gul triangel med ett utropstecken Klicka på enheten för att välja den Från Se menyn, välj Enheter efter anslutning

    Titta på förälderenheten – detta kommer att kallas något som “Intel SST Audio Controller” (Intel Smart Sound Technology-drivrutinversion 09.21.00.3755) Högerklicka på styrenheten Välj Egenskaper

    Klicka på fliken Drivrutin. Om drivrutinsversionen är 9.21.0.3755 har du drivrutinen som skickades felaktigt till dig. Klick Avinstallera enheten. Du får en popup som frågar om du också vill ta bort drivrutinen, som visas.

    Markera kryssrutan, så kommer föraren att tas bort. Klick Avinstallera. Starta om systemet när drivrutinen avinstalleras. Ditt ljud (högtalare och hörlurar) ska nu fungera.

Det andra alternativet är att installera Windows Update KB4468550 som Microsoft rullade ut i helgen. Detta tar bort drivrutinen automatiskt från system som mottagit den felaktigt.

Fotokredit: Milles Studio / Shutterstock

0 Shares