Dario Health presenterar Lightning Connector diabetisk glukosmätare för iPhone 7

0 Shares

Glukos

Personer med diabetes måste ofta kontrollera sitt blodsocker. Inte bara behöver de oroa sig för höga glukosnivåer, men också låga nivåer. Att ha blodglukos utanför normala nivåer kan orsaka långvariga hälsorisker, men på kort sikt kan det också orsaka symtom som yrsel och förvirring.

Tyvärr är många glukosmätare ganska lågteknologiska – långt ifrån moderna enheter. Lyckligtvis finns det nyare mätare som kan ansluta till smartphones för förbättrad blodsockerspårning. Dario Health erbjuder en iPhone-kompatibel modell som utnyttjar hörlursuttaget. Problemet? Apple dödade den hamnen idag. Var inte panik om du uppgraderar till iPhone 7. Idag tillkännager Dario Health en ny mätare som använder Lightning-kontakten.

Företaget förklarar att denna glukosmätare “är en personlig, allt-i-ett digital glukosmätare i fickformat i kombination med en mobilapp för att hantera diabetes snabbt, effektivt och exakt. Med teknik och mobilitet i din smartphone ansluter Dario till din mobila enhet och loggar automatiskt dina blodsockermätningar och ger patienterna möjlighet att dela sina resultat med vårdgivare och läkare var som helst. Det finns ytterligare mat-, emotionella och miljömässiga loggar tillgängliga för att ge en helhetssyn på individens hälsa. “

Du kan se hur det fungerar i videon nedan. Tänk på att modellen i videon är den befintliga mätaren som använder 3,5 mm ljuduttag. Den kommande Lightning-anslutningsvarianten fungerar på samma sätt, bara med den alternativa porten.

Konceptet är ganska enkelt. När appen öppnas ansluts glukosmätaren till iPhone. Sedan sätter användaren in en testremsa i mätaren. Slutligen prickar användaren sitt finger för att ta blod, som sedan läggs till remsan. IPhone 7 visar sedan glukosnivån på skärmen. Appen kan spåra och kartlägga blodsockernivån över tiden.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tyvärr kommer denna mätare inte att finnas tillgänglig när iPhone 7 först släpps i butiker. Egentligen kommer den inte att säljas förrän under första kvartalet 2017. Det är faktiskt ganska överkomligt dock – det kommer bara att vara $ 39,99, inklusive testremsor och lansetter.

0 Shares