De 5 säkraste e-posttjänsterna 2020

0 Shares

De flesta internetanvändare är nöjda med ett e-postkonto från Google, Yahoo eller Microsoft. Du får mer än tillräckligt med funktioner och funktioner, allt inpackat i ett användarvänligt gränssnitt. Dessutom behöver du inte betala ett öre för det.

Men hur är det med din integritet? Visst, du kanske känner att du inte har något att dölja, men din e-post är förmodligen knuten till de flesta av dina andra onlinekonton. Om någon får tillgång till det kan de enkelt komma in på allt annat. Bara du vet hur katastrofalt det kan vara.

Det är också värt att notera att vissa leverantörer samlar in användardata för reklamändamål – och vem vet vad mer. Att byta till säkrare e-posttjänst är värt det för försäkringen ensam, tänk på alla ytterligare funktioner.

Med det sagt, här är dina 5 bästa alternativ för 2020.

ProtonMail

Servrar i Schweiz Prisvärd prissättning Tvåfaktorautentisering Unikt lösenordssystem Rent användargränssnitt

Det finns flera funktioner som gör att ProtonMail sticker ut från mängden. Detta inkluderar det faktum att det är öppen källkod, vilket innebär att vem som helst kan få tillgång till och redigera koden som utgör dess ramverk. Det är också gratis att använda, med end-to-end-kryptering och en mängd ytterligare säkerhetsåtgärder som gör det ogenomträngligt för hackare.

Den fria versionen kommer med generösa 500 MB e-postlagring, men du kan bara skicka upp till 150 meddelanden per dag. Det finns också en signatur i varje e-postmeddelande som inte kan tas bort om du inte uppgraderar. Lyckligtvis är de betalda planerna rimliga. ProtonMail har också några praktiska kortkommandon för att göra det enklare att skriva e-postmeddelanden med rik text.

Uppgradering ger dig tillgång till ännu fler funktioner, inklusive ytterligare alias, anpassad filtrering och automatiserade svar. Du får också inbyggt VPN-skydd. Professionella planer finns också för företagare.

Hushmail

IMAP- och POP-stöd Tvåstegsverifiering CSV-kontaktimporter Automatiserade svar 10 GB lagring som standard

Denna krypterade e-posttjänst är en av de äldsta och går tillbaka till sekelskiftet. Hushmail är stolt över att inte ens de kan läsa dina meddelanden – bara du. Trots att han har funnits i över två decennier har Hushmail ett modernt gränssnitt på sin webbaserade klient, där du kan skicka e-post till mottagare oavsett vilken leverantör de använder.

Du kan välja mellan flera olika domäner för din e-postadress, inklusive @ hushmail.me och @ hush.com bland andra. Det finns en iOS-app, men du kan också komma åt ditt konto på den mobiloptimerade webbversionen. E-postsignaturer stöds och du kan skapa obegränsade alias för att dölja din identitet.

Du kan inte använda Hushmail gratis. Lyckligtvis erbjuder de en två veckors gratis provperiod. Därifrån kan du välja mellan ett personligt och företagskonto – ingen av dem är särskilt dyra.

CounterMail

Raderar automatiskt IP-adressloggar Inbyggt lösenordshanterare Komplett krypteringsservrar baserat i Sverige E-postfilterstöd

CounterMail kanske inte vinner några UI-designpriser (det är ganska föråldrat), men det får jobbet gjort. Dina e-postmeddelanden lagras inte på några servrar, vilket hjälper till att minska risken för dataläckage. Medan det finns kryptering är det värt att notera att du inte kan skicka krypterade e-postmeddelanden till mottagare som använder andra e-posttjänster.

En unik funktion här är att du kan använda en USB-enhet som den enda lagringsplatsen för den dekrypteringsnyckel som krävs för att logga in på ditt konto. Detta lägger till ett fysiskt inslag i säkerhetsfaktorn, som går långt för att förhindra att brottslingar får tillgång till din e-post – även om de har ditt lösenord.

Det finns ingen gratis version av CounterMail, men en kostnadsfri provperiod på en vecka är tillgänglig för dig att prova. Detta kommer med 100 MB utrymme, medan den betalda versionen ger upp till 250 MB och möjligheten att köpa mer.

Mailfence

Tvåfaktorsautentisering som standard Inbyggd spamblockerare Kalender- och dokumentlagring Kontakt synkronisering med andra tjänster End-to-end-kryptering

Detta är en annan säkerhetsfokuserad e-posttjänst med en mängd användbara funktioner. Endast du och din mottagare kan läsa e-postmeddelandena, som är förstärkta med OpenPGP-kryptering med offentlig nyckel. Precis som CounterMail måste din mottagare använda samma tjänst för att krypteringen ska hända.

Mailfence kompenserar det med några extra bonusar, inklusive frånvaron av annonser och ett brett utbud av anpassningsfunktioner för en mer personlig upplevelse. Du kan också betala för att skicka fax och textmeddelanden, vilket är helt unikt i denna kategori. Så är möjligheten att skicka meddelanden via e-postmeddelandet du registrerade dig med.

Med ett gratis konto får du upp till 500 MB lagring och tillgång till de flesta funktioner, inklusive möjligheten att använda ditt eget domännamn. En nackdel är att programvaran inte är öppen källkod. Kanske kompenseras detta av det faktum att Mailfence är belgiskt, vilket innebär att endast ett domstolsbeslut från landets regering kan äventyra dina uppgifter.

Tutanota

iOS- och Android-appar 1 GB lagringsutrymme Programvara med öppen källkod Spamfiltrering Enkel design

När du lyckats uttala namnet är Tutanota en av de enklaste säkerhetsfokuserade e-postmeddelandena att använda. Det liknar ProtonMail på detta sätt, liksom dess säkerhetsfunktioner. Alla e-postmeddelanden krypteras med en privat nyckel, vilket gör dem otillgängliga för någon annan. Det gör det också möjligt för mottagare att svara säkert via ett anpassat lösenordssystem.

Förutom att ha inbyggda appar kan Tutanota användas via en webbläsare, vilket gör den tillgänglig på alla enheter. Av någon anledning finns det inte en sökfunktion, vilket är en avvikelse i det annars användarvänliga gränssnittet. Att vara beläget i Tyskland, sade landets regler för Tutanota, vilket gör det allt säkrare.

Den kostnadsfria versionen av Tutanota ger dig tillgång till de flesta funktioner – men inte alla. Betalda planer ger mer lagringsutrymme och ytterligare funktioner utan att fråga för mycket i utbyte.

Ytterligare steg att ta

Så där har du det – fem fantastiska e-posttjänster att välja mellan. Att använda ett innebär att ta ett stort steg framåt när det gäller att förbättra din säkerhet och integritet online. Det finns dock några ytterligare steg du kan ta.

Det kanske viktigaste är att få VPN-säkerhet. Med hjälp av ett VPN (Virtual Private Network) kan du dölja din plats och kryptera din webbinformation, vilket gör det omöjligt för andra att se vad du gör online. De flesta användare ser också bättre nätverksprestanda, för att inte tala om att kunna komma åt regionlåst innehåll.

Du kan lära dig mer om VPN-säkerhet genom online-resurser och se till att du får information om allt du behöver veta om online-säkerhet. Ta reda på vilka som är de bästa VPN-tjänsterna där ute och välj en som passar dina behov.

Glöm inte att vara vaksamma när det gäller att ta emot e-postmeddelanden från okända avsändare. Detta gäller särskilt för allt som kommer till din spaminkorg. Det är nog av en anledning. Om du får något som ber om din personliga information är det bästa alternativet att ignorera det.

Slutligen undvik att skriva ner dina lösenord eller skriva dem i en anteckningsapp. Det finns säkra lösenordshanterare som kan hjälpa dig att lagra alla dina lösenord i en säker, krypterad miljö istället.

Vilken säker e-posttjänst väljer du? Hur som helst kommer du att dra nytta av en hel del lugn och ro att veta att din e-postkommunikation och onlinekonton är så säkra som de kan vara.

0 Shares