De bästa nya funktionerna i Visual Studio 2019 (och Visual Studio 2019 för Mac)

0 Shares

Visual Studio är inte bara en av de äldsta IDE: erna, som lanserades i slutet av 1990-talet, men det är också en av de mest populära. Chansen är att om du frågar utvecklare vad de använder kommer Visual Studio att vara bland de bästa svaren. Och av goda skäl: det är en mogen, kraftfull och mångsidig IDE som används över hela världen för att skapa webbplatser, stationär programvara, mobilappar och spel på ett antal populära programmeringsspråk, som C # och C ++.

Och vartannat år ger Microsoft det en större uppdatering för att lägga till nya funktioner, förfina befintliga och göra det mer modernt. Det här året är inte annorlunda eftersom det introducerar Visual Studio 2019 – och för första gången är en Mac-version redo att börja också från början. Här är de största förändringarna som kommer med det.

Nytt användargränssnitt

Användargränssnittet har uppdaterats i Visual Studio 2019, med en ny startmeny som visas direkt efter att du startat IDE. Med sin föregångare skulle du komma direkt till huvudgränssnittet, där du vanligtvis hälsades med en startflik som innehåller listan över senast använda projekt. Detta gör att Visual Studio 2019 känns snabbare initialt, eftersom det bara behöver ladda en lättare meny i motsats till det fullfjädrade gränssnittet.

Du kan fortfarande öppna något av dina senaste projekt från startmenyn eller inget alls om du bara vill dyka rätt in, så det är egentligen inte en stor avvikelse när det gäller funktionalitet ur denna synvinkel. Vad som är intressant och ganska trevligt att ha är dock möjligheten att kolla in ett befintligt projekt från ett arkiv eller skapa ett nytt projekt som Visual Studio 2017 inte exponerade direkt. Med Microsoft som omfamnar Git och starkt marknadsför GitHub, kan man förvänta sig det tidigare där.

Visual Studio 2019 skapar nytt projekt

I andra delar av IDE kommer du troligtvis inte att märka så stora förändringar som denna. Det finns dock en ny ikon som ser mer modern ut, det blå temat ändras något för att det ska kännas mer friskt (och blått), toppmenyn tar mindre plats vertikalt, så du har mer tillgängligt för din kod och aviseringarna är tätare integrerade i användargränssnittet.

Är förändringarna drastiska? Tja, nej. Microsoft ville få Visual Studio 2019 att känna sig mer modern, men samtidigt strävade man efter att göra det känt för dem som kommer från en tidigare version. Återkoppling har varit oerhört viktigt här, vilket har hjälpt företaget att hitta en bra balans mellan utseende och användbarhet. Förändringarna i det blå temat har särskilt utlöst många svar från utvecklare, som Microsoft tog till sig.

Kodrensning

Städning av Visual Studio 2019-kod

Visual Studio-användare som vill städa upp sin kod och behålla en konsekvent stil har vanligtvis varit tvungna att förlita sig på verktyg från tredje part som ReSharper, som automatiskt kan tillämpa deras preferenser med bara en eller två genvägar.

Med Visual Studio 2019 försöker Microsoft att stänga det klyftan. Kodrensningsfunktionen, som kan utlösas med hjälp av en kortkommando eller via en lampa-meny, låter användare ta bort och sortera med uttalanden, tillämpa typpreferenser, infoga “ut” -variabler och mer på en gång.

Användare kan välja och välja vilken typ av alternativ de vill utlösa och hur den ska tillämpas. Till exempel kan typdeklaration konfigureras att vara implicit (med var nyckelordet) eller explicit (som till exempel Lista ). Eller så kan du välja att välja en expression-body, istället för att blockera body för, till exempel, egenskaper. Det är ditt beslut.

Kodrensningsfunktionen representerar ett stort steg uppåt vad Visual Studio 2017 har att erbjuda, men är det tillräckligt bra för att ersätta ett tillägg som ReSharper? Tja, inte riktigt. Men för människor som inte har en sådan förlängning tillgänglig, kommer de verkligen att älska att den finns där.

Bättre sökning

Visual Studio 2019 Sök efter värden i objekt

Microsoft har förbättrat sökfunktionen i Visual Studio 2019 för att göra det lättare att hitta det du letar efter. Den största förbättringen är tillgänglig vid felsökning, eftersom IDE nu ger utvecklare möjlighet att söka igenom objekt under felsökning, i upp till tio nivåer av kapsling.

Detta skulle göra det lättare att hitta till exempel vilket index som är objektet som innehåller “fileforum” i egenskapen Namn, som visas ovan. Dessutom markerar Visual Studio 2019 automatiskt objekten som matchar sökkriterierna, vilket skulle göra det lättare än tidigare att hitta det du letar efter.

.NET Core 3-stöd

När .NET Core 3 lanseras senare i år kommer Visual Studio 2019 att stödja det ur lådan. Enligt Microsoft kommer det faktiskt att vara den enda versionen av den populära IDE som gör det. Visual Studio för Mac (förmodligen i sin 2019-form) och Visual Studio Code gör också klippningen, om du vill prova det nya ramverket på en annan plattform (eller föredrar en lättare redigerare).

Dessutom kommer .NET Core 3 (och högre) i Visual Studio 2019 att ge tillgång till en ganska intressant ny funktion. Microsoft har infört stöd för att ställa in data brytpunkter, vilket i grund och botten innebär att en brytpunkt bara kommer att träffas när egenskapen du vill inspektera – som en samlings antal – ändras.

Detta är en funktion som endast var tillgänglig för C ++ – utvecklare och den kan nås genom att högerklicka på fastigheten i, till exempel, ett lokalfönster och aktivera respektive alternativ. Microsoft säger att det inte är tillgängligt för egenskaper som du inte kan expandera, statiska variabler, klasser som har attributet DebuggerTypeProxy eller fält som är inuti strukturer.

DPI medvetenhet

Inställningar för flera skärmar är fantastiska, eftersom de gör utvecklingen enklare, men de är inte utan fel. När du blandar och matchar skalningsinställningar eller bara går över 100 procent stöter du på vad många kallar suddig eller suddig text.

Vad som händer är att du ofta slutar med text som ser bra ut på en bildskärm men hemsk när du flyttar fönstret till en annan som är konfigurerad annorlunda. Eller så kan det se dåligt ut över hela linjen. Lösningen för detta kan vara att ha skalningen ner till 100 procent, vilket gör att texten ser skarp ut på alla skärmar. Nackdelen är dock att den kan bli oläslig på en högupplöst bildskärm.

Lösningen? Optimera programmet för att ta hänsyn till dessa inställningar och hårdvarufunktioner. Med Visual Studio 2019 tar Microsoft ett steg i rätt riktning och introducerar ett alternativ för att optimera rendering för den här typen av inställningar. Det är en funktion som är beroende av att .NET Framework 4.8 har installerats, eftersom det annars blir nedtonat i alternativmenyn.

Baserat på min erfarenhet av det behöver den här funktionen fortfarande arbete för att göra texten så skarp som jag vill att de ska vara på min flerskärmsinstallation. Men som Microsoft noterar är detta ett pågående arbete, så det kommer sannolikt att fortsätta bra efter att Visual Studio 2019 lanseras. Förhoppningsvis tar det inte för lång tid innan alla viktiga områden inom IDE är optimerade för det.

Mac-versionen får också lite kärlek

Efter allt detta samtal om Visual Studio 2019 är det dags att ge Visual Studio 2019 för Mac också lite uppmärksamhet eftersom det kommer med sin egen uppsättning anmärkningsvärda förändringar för att göra utvecklare vana vid sin Windows-bror att känna sig mer hemma. Som du förväntar dig börjar det med användargränssnittet, vilket välkomnar användare med en liknande startmeny.

Visual Studio för Mac 2019 startmeny

Det finns också en uppdaterad kodningsredigerare, som delar sina kärnkomponenter med Visual Studio för Windows, som har ett nytt gränssnitt. Den är tillgänglig som förhandsgranskning, vilket innebär att den ännu inte är redo för prime time, och den stöder bara C # -filer för tillfället. Men det ser ut att vara ett stort steg framåt när det gäller användbarhet.

Visual Studio 2019 för Mac får en ny kodredigerare

Ett jag-undrar-vad-det-tog-så-långt tillägg är möjligheten att öppna flera instanser, vilket skulle göra det lättare för utvecklare att arbeta med två eller flera lösningar samtidigt. Det behöver inte sägas att den här funktionen har funnits i Windows-versionen i åldrar och många, inklusive mig själv, har missat den när de arbetar på sin Mac.

På tal om att ha flera saker öppna, Visual Studio 2019 för Mac låter dig också ställa in flera startprojekt. Detta bör vara särskilt användbart om du har en större lösning där projekt är beroende av varandra för att arbeta.

Listan över ändringar inkluderar också övergången till Unity-felsökaren från Windows-versionen, stöd för Azure DevOps (eller, som det har varit känt tidigare, Team Foundation Server) och Microsoft-kontoautentisering med Git. Sist men inte minst har du uppdateringsdetektering för Azure-funktionsmallar.

Vad vi inte har ännu i detta skede är stöd för .NET Core 3 – inte ens i dess förhandsgranskningsform. Det sägs komma när det startar, så om du vill använda open source-ramverket under tiden måste du nöja dig med Visual Studio Core eller använda Windows. Det kommer dock att fungera bra med .NET Core 2.2, som är den senaste stabila versionen som finns tillgänglig för tillfället.

Ska du uppgradera?

Om du har möjlighet att flytta till Visual Studio 2019, oavsett om du använder Windows eller Mac, bör du installera det direkt för att bekanta dig med det och byta när du tycker att det är tillräckligt stabilt för dina behov. Den här versionen av den långvariga IDE är riktigt bra tack vare alla de fina förändringar som Microsoft har infört hela tiden. Uppgradering är ingen idé.

0 Shares