De flesta undviker fortfarande uppdateringen av Windows 10 oktober 2018

0 Shares

Till och med den starkaste Microsoft-supportern måste erkänna att uppdateringen av Windows 10 oktober 2018, alias Windows 10 1809, var något av en katastrof. Det orsakade flera problem för användare, inklusive att radera personuppgifter, och även efter att Microsoft drog uppdateringen och fixade några problem uppstod fler problem när den släpptes igen.

Det tog fram till mitten av januari för uppdateringen att starta sin stegvisa lansering, tre månader efter den första utgåvan, så det borde inte bli någon överraskning att höra att relativt få Windows 10-användare kör den.

SE ÄVEN:

Enligt de senaste siffrorna från AdDuplex är endast 12,4 procent av Windows 10-användare för närvarande på oktober 2018-uppdateringen. Det här är nästan dubbelt så många användare som körde det i december 2018, men det är fortfarande mycket dåligt.

I jämförelse är uppdateringens föregångare, april 2018-uppdateringen, på hela 80,2 procent.

Det (förståeligt) långsamma upptagandet av den senaste funktionsuppdateringen är problematiskt av uppenbara skäl. Som AdDuplex säger:

Med bara några månader kvar till nästa Windows 10-uppdatering ska gå vanligt är det oklart om vissa datorer kan behöva installera två större uppdateringar inom en kort tidsperiod eller gå direkt från A18U till 19H1.

Kör du uppdateringen från oktober 2018 eller har du bestämt dig för att hålla ut för nu?

Bildkredit: Aaron Amat / Shutterstock

0 Shares