De flesta Windows 10-användare kör uppdateringen från över ett år sedan

0 Shares

Microsofts ursprungliga stora plan för Windows 10 var ett operativsystem som alltid var uppdaterat. Uppdateringar var tänkta att vara obligatoriska, och även om du kunde försena dem lite, kunde du inte välja bort dem helt. Och programvarugiganten åtagit sig att lansera två stora funktionsuppdateringar per år.

Spola fram till nu, och saker och ting är väldigt olika. Du kan fördröja eller undvika de flesta uppdateringar, inklusive funktionsuppdateringar – förutsatt att du till och med erbjuds dem i första hand.

SE ÄVEN

AdDuplex övervakar antagandet för de olika Windows 10-versionerna, och de senaste siffrorna för maj visar att uppdateringen från oktober 2018 (1809) fortfarande endast finns på 31,3 procent av systemen (upp från 29,3 procent i april) och maj 2019 Uppdatering (1903) finns för närvarande på bara 1,4 procent av enheterna.

När det gäller den senare uppdateringen kan dess lilla andel tillskrivas att den bara släpptes till allmänheten för en vecka sedan och Microsoft blockerade inkompatibla system från att installera den.

Det blir intressant att se vad den siffran stiger till nästa gång efter en hel månads tillgänglighet.

Under tiden kör den stora majoriteten av Windows 10-användare – hela 61,1 procent – fortfarande uppdateringen från april 2018 från för ett år sedan, vilket tyder på att folk förvånar överraskande stabilitet framför de senaste klockor och visselpipor. Windows 7s bestående popularitet är ett bevis på att …

Bildkredit: racorn / Shutterstock

0 Shares