De tre bästa sätten att åtgärda kabelfel för medietestfel

0 Shares

Preboot-körningsmiljö, allmänt känd som PXE, är ett startprogram som hjälper din dator att ladda ett startbart operativsystem från nätverket. Ibland, av olika anledningar, kanske du har sett ”Felaktig media, kolla kabelanslutningen”Fel. Om du har sett denna typ av fel och vill komma ur det, bör du läsa hela detta inlägg. Så utan att slösa mer tid, låt oss gå in på det viktigaste.De tre bästa sätten att åtgärda kabelfel för medietestfel

Hur löser jag “Medietestkabel” Fel?

Troligen uppstår felet när det finns ett problem med BIOS, men ibland kan det bero på en inaktiverad hårddisk. Det finns många metoder som kan användas för att lösa felet ”kabel för mediatestningskontrollkabel”. Vi ska bara dela de vanligaste på följande sätt:

Läs också: – Fix Kmode Undantag hanterades inte fel i Windows 10

1. Uppdatera nätverksdrivrutinerna

Den bästa och enklaste lösningen är att uppdatera dina nätverksdrivrutiner. Du kan uppdatera dina nätverksdrivrutiner genom att bara ladda ner den senaste drivrutinen från tillverkarens officiella webbplats.De tre bästa sätten att åtgärda kabelfel för medietestfel

Ibland, på grund av en avbruten nätverksdrivrutin, kan PXE ha några problem när du går åt internet. Dessa små problem kan begränsa PXE till att fungera korrekt. När du har uppdaterat nätverksdrivrutinerna startar du om datorn en gång för att se ändringarna.

2. Ändra startordningen i BIOS

Om startordningen inte överensstämmer med specifikationerna för din enhet, kan detta orsaka problem med PXE. Om du tyckte att startordningen var fel, ändra helt enkelt startordningen i BIOS för att starta från hårddisken istället för nätverket.De tre bästa sätten att åtgärda kabelfel för medietestfel

Därefter kommer BIOS att försöka hitta ett operativsystem installerat på den lokala hårddisken istället för nätverket. När du har gjort det startar du om datorn så att ändringarna kan tillämpas och ses.

Läs också: – Åtgärda minneshanteringsfel i Windows 10

3. Rensa CMOS för att lösa problemet

De tre bästa sätten att åtgärda kabelfel för medietestfel

Du kan också rensa CMOS för att bli av med “felet för att kontrollera kabeln för mediatestfel”. Den enklaste metoden för att rensa CMOS är att gå in i BIOS-installationsprogrammet och sedan återställa BIOS-inställningarna. Detta kommer att göra vissa ändringar i BIOS och inställningarna ändras till standardinställningarna. Ibland kan det finnas ett litet fel i BIOS-inställningarna som kan orsaka problemet. Så om du återställer inställningarna raderas eventuella fel som finns i BIOS och därmed hjälper det till att lösa felet ”kabel för mediatestfelkontroll”.

Slutsats

Så ovan är de bästa metoderna som du kan använda för att lösa felet “mediekontrollfelkontrollkabel”. Jag hoppas att den här guiden hjälper dig att komma ur problemet. Om du tyckte att det var till hjälp kan du dela det med dina vänner, familj och släktingar. Om du har några frågor är du välkommen att ställa oss i kommentarfältet nedan.

0 Shares