Den första Microsoft Edge-förhandsgranskningsversionen kommer till macOS – det är därför du bör bry dig

0 Shares

Om du är Windows 10-användare kanske du är intresserad av – eller till och med upphetsad för – nästa generation av Microsofts Edge-webbläsare som byggs runt Chromium.

Om du är en Mac-användare kan du förmodligen inte bry dig mindre om det. Ändå hoppas Microsoft att det kan ändra dig och idag introducerar den den första förhandsgranskningsbyggnaden för macOS.

SE ÄVEN:

Även om Microsoft Edge för macOS är samma webbläsare som Windows 10-användare har kunnat prova en liten stund nu, har mjukvarugiganten infört “användarupplevelseoptimeringar för att få det att känna sig hemma på en Mac”.

Så vad betyder detta exakt? Microsoft förklarar:

Exempel på detta inkluderar ett antal justeringar som matchar macOS-konventioner för teckensnitt, menyer, kortkommandon, titelhölje och andra områden. Du kommer att fortsätta se utseendet och känslan av webbläsaren utvecklas i framtida utgåvor när vi fortsätter att experimentera, itera och lyssna på kundfeedback.

Dessutom lägger Microsoft till funktioner som kommer att vara exklusiva för macOS, inklusive kontextuella åtgärder (såsom genvägar på webbplatsen och flikbyte) via pekfältet och bekant navigering med hjälp av styrplattans gester.

Den första Microsoft Edge-förhandsgranskningsversionen för macOS är tillgänglig via Canary Channel. Du kan hämta det från Microsoft Edge Insider-webbplatsen. Du måste köra macOS 10.12 eller senare.

Om du föredrar att vänta tills den mer stabila Dev Channel-versionen kommer bör du inte ha för lång tid att vänta. Microsoft säger att det kommer att vara här “mycket snart.”

0 Shares