Den mest populära iPhone 7 är Plus-modellen

0 Shares

iPhone 7 Plus

När Apple sa att iPhone 7-försäljningen kommer att bestämmas av utbudet och inte efterfrågan menade det. Tidigare i veckan utfärdade det ett uttalande som sa att alla iPhone 7 Plus-versioner och Jet Black iPhone 7 sålde slut snabbt efter att ha gått för förbeställning – och de kommer inte att vara tillgängliga för walk-in-kunder, som ett resultat.

Medan vi inte vet hur många iPhone 7 och iPhone 7 Plus-enheter Apple hade tillgängliga för förbeställningsrundan, hävdar en Slice Intelligence-rapport att den större modellen är mer populär bland tidiga användare. Förra året var det iPhone 6s som fick den största framgången under förbeställningar.

IPhone 7 Plus är den bättre modellen på papper, med en större skärm med högre upplösning, dubbla kamerainställningar på baksidan och större batteri. Ändå kommer dess framgång som en överraskning, eftersom phablets brukade vara mindre populära än sina mindre motsvarigheter.

Slice Intelligence säger att 55 procent av iPhone 7-enheterna Apple flyttade under förbeställningsrundan var Plus-modeller, med de återstående 45 procent av förbeställningarna för den mindre versionen. De flesta (55,9 procent) som köpte ett av Apples senaste flaggskepp kom från en äldre iPhone.

Rapporten säger att 34 procent av kunderna inte har köpt en smartphone online sedan 2014. Få kom från ett rivaliserande varumärke, som Samsung (2,1 procent), LG (0,6 procent) eller Motorola (0,5 procent) – dessa siffror kan gå upp efter att iPhone 7 och iPhone 7 Plus är officiellt tillgängliga i butikerna.

När det gäller färger valde de flesta köpare svart (46 procent), följt av kolsvart (23 procent), rosa guld (15 procent), guld (nio procent) och silver (åtta procent). Det mest populära lagringsalternativet är 128 GB (67 procent), följt av 256 GB (19 procent) och 32 GB (14 procent).

Det är intressant att se att de 256 GB-versionerna var mer populära än 32 GB-modellerna på grundnivå, eftersom de är $ 200 dyrare i USA. Mellanområdet, 128 GB-versioner, är det bästa köpet, eftersom de erbjuder mycket mer lagringskapacitet över 32 GB-modellen för 100 USD mer.

0 Shares