Den mest speciella telefonen i världen har en 2K-skärm – och du har nog aldrig hört talas om den

0 Shares

Möt Vivo Xplay 3S. Det är en kinesisk telefon med ett anspråkslöst namn, och chansen är stor att du aldrig har hört talas om det. Men om dess specifikationer är något att gå med, är det ett namn du inte snart kommer att glömma.

Låt oss börja med biggie, 6in, 2K-skärmen. Det är en upplösning på 2,560×1,440 som mäter 490ppi – ett pixeltal så tätt att det riskerar att implodera i en singularitet, som en döende stjärna. Eller något.

Rymdanalogier åt sidan betyder detta att Xplay 3S kommer att vara den första telefonen i världen som bekräftats att ha en 2K-skärm, som slår Samsungs Galaxy S5 (som ryktas ha en lika högupplöst skärm).

Andra speciella specifikationer inkluderar den otäcka 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 fyrkärniga processorn, 3 GB RAM, en 13 MP-kamera och 32 GB lagringsutrymme.

Den enda besvikelsen som begravdes bland denna skattkista med specifikationer är 3,200 mAh-batteriet, vilket är i en bultande tack vare den vansinniga skärmen.

Här är att hoppas att det finns några smarta batterioptimeringar för att förhindra mörkläggningar vid lunchtid.

Xplay 3S har också två dedikerade ljudchips – en högpresterande DAC- och förstärkarkombination, och som om allt det inte räckte har Xplay 3S, som HTC One Max, en fingeravtrycksscanner på baksidan. Även om vi tvivlar på att det kommer att vara lika flytande att använda som iPhone 5s imponerande Touch ID Home-knappsensor.

Kör en skinnad version av Android som heter Funtouch OS (ja, verkligen), Xplay 3S erbjuder möjligheten att ändra vissa kamerainställningar med din röst samt inbyggda AR-fotofunktioner och gestingångar.

Det finns inget ord om tillgänglighet för tillfället, även om den kinesiska webbplatsen Tmall kommer att acceptera förbeställningar inom en snar framtid för 3 498 CN ¥ (~ 576 US $, 352 £).

Färg oss väldigt glada.

[via Engadget]

0 Shares