Den nya Calculator-appen i den senaste uppdateringen av Windows 10 är ENORM, men det kan du fixa

0 Shares

För fem år sedan skrev jag en berättelse om hur Windows 8.1: s Calculator-app sammanfattade vad som var fel med Microsofts nya operativsystem. Windows 8.x utformades som ett operativsystem som passar alla, och appar designades med lite tanke på de olika skärmstorlekarna de skulle ses på.

Problemet var att Windows-kalkylatorn var enorm på en stationär dator med en stor skärm. Eller, som jag uttryckte det då, “jättestort – fylla min skärm med knappar i storlek på visitkort.” Snabbspola fram till 2018, och Microsoft är på det igen, den här gången i Windows 10 oktober 2018-uppdateringen.

Om du har den senaste uppdateringen av Windows 10 installerad och du startar kalkylatorn hälsas du med en jätteversion som nästan fyller skärmen och innehåller kolumnerna Historik och minne som du inte verkar kunna dölja. Om du har en liten pekskärm och du inte är så exakt när det gäller att trycka på knapparna på skärmen med fingrarna, kanske du välkomnar denna förändring, men annars kommer du förmodligen inte.

Tack och lov finns det en enkel lösning – till skillnad från Windows 8.1-versionen – du kan ändra storlek på kalkylatorn genom att klicka och dra i appkanterna, och att göra det har den extra fördelen att dölja panelen Historia / minne. I stället finns en liten ikon, och genom att klicka på detta öppnas beräkningshistoriken i en ruta nedan om du behöver det.

Medan detta för vissa användare kan verka uppenbart, för andra kommer det verkligen inte att göra det.

Fotokredit: Monkey Business Images / Shutterstock

0 Shares