Den omsläppta Windows 10 1809 är fortfarande buggy – och vissa korrigeringar kommer inte fram till nästa år

0 Shares

Windows 10 version 1809 – aka oktober 2018-uppdateringen – var en sådan röra att Microsoft tvingades dra det och spendera veckor på att försöka fixa de många problem som tidiga användare hade stött på, vilket inkluderade (men inte var begränsat till) dataförlust , Windows misslyckas med att komma ihåg standardappval, drivrutinsproblem och mycket mer.

På tisdag släppte programvarugiganten äntligen uppdateringen igen, men om du hoppades att saker skulle gå mycket smidigare den här gången hade du fel. Windows 10 1809 har fortfarande några ganska stora problem för användarna att vara medvetna om.

SE ÄVEN:

Microsoft listar tre kända problem hittills. Dessa är:

Mappade enheter kan misslyckas med att återansluta efter start och inloggning på en Windows-enhet.

Symtom inkluderar:

I File Explorer visas ett rött “X” på de mappade nätverksenheterna. Mappade nätverksenheter visas som “Ej tillgänglig när du kör nettoanvändning kommando från en kommandotolk. I meddelandefältet visas ett meddelande “Kunde inte ansluta alla nätverksenheter.”

Lösning: Se KB4471218 för lösningsskript för att automatiskt ansluta en mappad nätverksenhet igen när du loggar in på enheten.

Nästa steg: Microsoft arbetar med en upplösning och kommer att tillhandahålla uppdateringar under 2019-ramen.

Ja, Microsoft kommer inte att fixa detta förrän 2019. Snyggt. Nästa upp:

Microsoft och Trend Micro har identifierat ett kompatibilitetsproblem med Trend Micros OfficeScan och Worry-Free Programvara för affärssäkerhet när du försöker uppdatera till Windows 10, version 1809.

För att säkerställa en smidig uppdateringsupplevelse blockerar vi enheter som kör de berörda säkerhetsprodukterna för affärspunkter från att erbjudas Windows 10, version 1809, tills en specifik Trend Micro Critical Patch (CP) tillämpas.

Nästa steg: För information om när kritiska korrigeringar kommer att finnas tillgängliga för dessa produkter, se Trend Micros Business Support Portal.

Och sedan finns det här:

Efter uppdatering till Window 10, version 1809, kan Microsoft Edge-flikar sluta fungera när en enhet är konfigurerad med AMD Radeon HD2000- eller HD4000-seriens grafikkort.

Kunder kan få följande felkod: “INVALID_POINTER_READ_c0000005_atidxx64.dll”.

Vissa användare kan också uppleva prestandaproblem med låsskärmen eller ShellExperienceHost. (Låsskärmen är värd för widgets, och ShellExperienceHost ansvarar för diverse skalfunktioner).

Lösning: För att säkerställa en sömlös uppdateringsupplevelse blockerar vi enheter med AMD Radeon HD2000- och HD4000-serie grafikprocessorer från att erbjudas Window 10, version 1809.

Åh … och det finns fortfarande ingen lösning på standardapplikationen ännu. I slutet av månaden säger Microsoft för närvarande.

Vänta kanske med att uppdatera din kopia av Windows 10 – om du inte redan har gjort det – en stund till …

Bildkredit: Tatiana Chekryzhova / Shutterstock

0 Shares