Den senaste korrigeringen för Pixel 5, Pixel 4a och mer finns nu – här är vad som är nytt

0 Shares

Googles Pixel-uppdateringar för april är här. Detta är inte en av de stora uppdateringarna för funktionsfall (det var förra månaden), men enhetsägare kan se fram emot de senaste säkerhetsuppdateringarna och en handfull korrigeringar och förbättringar. Den här gången ropar Google specifikt ut förbättrad fotokvalitet i vissa appar från tredje part och till och med GPU-prestandaförbättringar för på Pixel 4a 5G och Pixel 5, plus en handfull fixar som åtgärdar problem på flera Pixel-modeller, inklusive ett problem som går tillbaka till en saknad Feature Drop-funktion i december.

Så kallade “funktionella lappanteckningar” som beskriver ändringar för pixlar i den här uppdateringen.

Pixel 4a 5G och Pixel 5-ägare kanske uppskattar denna uppdatering, som lovar bättre kamerakvalitet i specifika tredjepartsappar och vad som har visat sig vara några allvarliga vinster i GPU-prestanda. Andra korrigeringar för frysning under start och ett problem med enheter som visas offline när de är anslutna till en VPN ingår också för fler Pixel-enheter – vi har inte hört talas om någon, så jag kan inte berätta för mycket om dem.

Korrigeringen för saknade hemnätinställningar återkallar till ett problem som vi rapporterade om i januari, där en handfull pixlar inte hade de nya anpassade nätstorleksalternativen som sipprade ner till äldre pixlar som en del av december 2020-funktionen. Det var inte den största funktionen, men Google kallade det specifikt ut som ett nytt anpassningsalternativ för Pixel-ägare med äldre enheter, och det var skrämmande att det inte fungerade för alla.

Enligt yooj ingår de senaste säkerhetsuppdateringarna från april 2021 med den här uppdateringen, inklusive flera “Höga” och “Kritiska” svårighetsgraden, även om Pixel-specifika sårbarheter den här månaden är få. Byggnummer matchar just nu i Pixel-sortimentet: RQ2A.210405.005.

Folk med en Pixel 5 eller Pixel 4a 5G på Verizon kan se en fördröjning för den här uppdateringen. Från och med nu har fabriks- och OTA-bilder endast publicerats för andra operatörer, speciellt exklusive stora röda för de två telefonerna, och det kan också omfatta uppdateringens mer traditionella lansering.

På den noten bör uppdateringen börja landa på Pixel-enheter som fortfarande är i deras supportfönster under nästa timme eller två – det är Pixel 3-serien, Pixel 3a-serien, Pixel 4-serien, Pixel 4a-serien och Pixel 5 – men den otåliga kan sideload det manuellt.

Nu när folk har haft en chans att gräva in i uppdateringen är GPU-förbättringarna i Pixel 4a 5G och Pixel 5 ganska stora – i vissa fall har riktmärken fördubblats. Vår täckning har uppdaterats.

0 Shares