Den senaste versionen av Windows 10 förhandsgranskning är en tidig julklapp för Insiders, med Windows Sandbox och andra godsaker

0 Shares

Det är nästan jul, och Microsoft har lanserat en helt ny version av Windows 10 19H1, den sista 2018, med massor av spännande godis för användarna att prova.

Bygg 18305 för snabba ringinsiders, introducerar ett antal förbättringar och nya funktioner, inklusive en förenklad startlayout och Windows Sandbox.

SE ÄVEN:

Det finns en hel del nya funktioner att bli glada över här. Den förenklade startlayouten har en kolonndesign med reducerade toppnivåplattor. Du ser inte den nya layouten när du uppdaterar en befintlig version eftersom den är utformad för nya enheter, nya användarkonton och rena installationer. Personligen gillar jag utseendet på det, men det kommer inte att vara för alla. Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Min kollega Mark Wyciślik-Wilson täckte Windows Sandbox tidigare idag, och nu är det tillgängligt för Windows Insiders att försöka själv.

I ett nötskal är det en lätt skrivbordsmiljö utformad för att säkert köra misstänkta applikationer isolerat. Vad som händer i Windows Sandbox förblir i Windows Sandbox.

Windows sandlåda

Microsoft listar följande fördelar:

Del av Windows – allt som krävs för den här funktionen levereras med Windows 10 Pro och Enterprise. Inget behov av att ladda ner en VHD!

Ren – varje gång Windows Sandbox körs är det lika rent som en helt ny installation av Windows

Disponibel – ingenting kvarstår på enheten; allt kasseras när du stänger programmet

Säkra – använder hårdvarubaserad virtualisering för kärnisolering, vilket är beroende av Microsoft Hypervisor för att köra en separat kärna som isolerar Windows Sandbox från värden

Effektiv – använder integrerad kärnplanerare, smart minneshantering och virtuell GPU

För att installera Windows Sandbox, gå till Inställningar> Appar> Appar och funktioner> Program och funktioner> Aktivera eller inaktivera Windows-funktioneroch välj sedan Aktivera Windows Sandbox. Du kan sedan köra Sandbox från Start.

Det finns några kända problem med den nya funktionen som du bör vara medveten om:

När Windows Sandbox först installeras och vid varje servicehändelse körs en installationsprocess och utlöser betydande CPU- och diskaktivitet i ungefär en minut. Att öppna Start-menyn i Windows Sandbox tar lite tid och vissa Start-menyappar körs inte. Tidszonen synkroniseras inte mellan Windows Sandbox och värden. Windows Sandbox stöder inte installatörer som kräver omstart. Microsoft Store stöds inte i Windows Sandbox. Windows Sandbox stöder inte högupplösta skärmar särskilt bra. Windows Sandbox stöder inte helt konfigurationer för flera skärmar.

Annars har skyddshistorikupplevelsen i Windows Security genomgått fullständigt i den här versionen, och det finns en ny inställning för skydd av skydd i Windows Defender Antivirus.

Du kan nu få lättare tillgång till symboler och Kaomoji (ansikts tecken) genom att trycka på WIN + (punkt) eller WIN + (semikolon).

Urklippshistoriken får ett nytt utseende, och den är optimerad för textutdrag, eftersom det är det som mest kopieras till urklipp.

Från och med denna byggnad kan du nu skapa ett lösenordsfritt telefonnummer med en SMS-kod. Du behöver ett lösenordsfritt telefonnummerkonto som du kan skapa i en mobilapp som Word. När du väl har det:

    Lägg till ditt konto till Windows från Inställningar> Konton> Familj och andra användare> “Lägg till någon annan till den här datorn”.

    Lås din enhet och välj ditt telefonnummerkonto från Windows inloggningsskärm. Eftersom ditt konto inte har ett lösenord, välj Logga in alternativ, klicka på den alternativa “PIN” -panelen och klicka Logga in. Gå igenom webbinloggning och konfigurera Windows Hello (det här är vad du använder för att logga in på ditt konto vid efterföljande inloggningar) Nu kan du njuta av fördelarna med att logga in på Windows med ditt lösenordsfria telefonnummer.

Det är fortfarande inte allt som är nytt i den här byggnaden – gåvorna fortsätter att komma. Nu kan du ställa in en standardflik för Aktivitetshanteraren via alternativ > Ställ in standardflik. Startsidan för inställningar har nu en rubrik högst upp som gör att du kan agera snabbt på uppgifter som att logga in och hantera ett Microsoft-konto. Vänliga datum finns nu i File Explorer (se nedan), men det kan ta en stund innan detta filtreras igenom till alla.

Skuggor återinförs långsamt till designen, och alla som är intresserade av den nya Office-appen kan börja använda den i den här byggnaden. Du försöker också Microsoft To-Do med Cortana. För att starta synkronisering måste din Windows 10-dator köra Build 18267+ och knuten till antingen Australien, Indien, USA eller Storbritannien.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i felkontroller med felet “KERNEL SECURITY CHECK FAILURE” när du skapade / startade virtuella datorer eller installerade / utför skanningar med vissa AV-appar. Åtgärdade ett problem där ikonen Öppna mapp i File Explorer hade en vit bakgrund när man använde ett mörkt tema. Åtgärdade ett problem i den tidigare versionen där Inställningar kraschade när du öppnade Talinställningar. Åtgärdade ett problem där Action Center inte hade en inledande animation under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där aktiviteterna listades så att du enkelt kunde fortsätta där du slutade när du öppnade sökningen alla hade en oväntat gammal tidsstämpel. Åtgärdade ett problem där sökrutan i aktivitetsfältet hade en trunkerad mörk ram i ljus tema. Fixade några scenarier som kan leda till att aktivitetsfältet oväntat blir transparent. Åtgärdade ett problem som kan leda till att taskhostw.exe oväntat använder en stor mängd CPU under lång tid. Åtgärdade ett problem där Inställningar skulle krascha när du klickade på alternativet “Visa lagringsanvändning på andra enheter” under System> Lagring i senaste byggnader. Åtgärdade ett problem där “Radera tidigare version av Windows” i Configure Storage Sense inte kunde väljas. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Backup oväntat misslyckades för vissa med ett meddelande om att media är skrivskyddat (felkod 0x80070013). När sökavsnittet syns i Inställningar kommer det nu före uppdatering och säkerhet. Åtgärdade ett problem där vissa sidor i Inställningar hade mer utrymme högst upp än andra. Åtgärdade ett problem som resulterade i att ☆ och vissa andra tecken inte visas korrekt i vissa textfält. Åtgärdade ett problem där Windows Ink Workspace använde den gamla Microsoft Store-ikonen. Åtgärdade ett problem där emoji-plockaren kan dra delvis av skärmen om den anropas nära skärmens botten. Åtgärdade ett problem där den andra raden i inmatningsindikatorn i aktivitetsfältet, när den visas, inte var läsbar i lätt tema. Uppdaterade meddelandet i klippverktyget för att inkludera ett tips om hur du använder WIN + Shift + S för att förbättra upptäckbarheten. Åtgärdade ett problem där du inte kunde sortera i kolumnen “Delat GPU-minne” på fliken Detaljer i Aktivitetshanteraren. Åtgärdade ett problem som resulterade i att ShellExperienceHost.exe hindrade enheten från att somna med meddelandet “En Miracast-session är för närvarande ansluten.” trots att sessionen redan har kopplats bort. Åtgärdade ett problem från föregående flygning där High Definition Audio Controller på vissa system inte kunde starta med kod 10, vilket resulterade i inget ljud från de inbyggda högtalarna och mikrofonen.

Kända problem inkluderar:

Hyperlänkfärgerna måste förfinas i mörkt läge i klisterlappar om insikter är aktiverade. Windows Security-appen kan visa en okänd status för virus- och hotskyddsområdet eller uppdateras inte ordentligt. Detta kan inträffa efter uppgradering, omstart eller ändringar av inställningar. Processen cmimanageworker.exe kan hänga och orsaka systemets långsamhet eller högre än normal CPU-användning. Detta kan kringgås genom att starta om maskinen om den inträffar. Att starta spel som använder BattlEye anti-cheat kommer att utlösa en felkontroll (grön skärm). USB-skrivare kan visas två gånger i Enheter och skrivare under Kontrollpanelen. Problemet löses om du installerar om skrivaren igen. Microsoft undersöker ett problem där att klicka på ditt konto i Cortana Permissions inte tar upp användargränssnittet för att logga ut från Cortana (om du redan var inloggad) för vissa användare i den här versionen. Om du använder Hyper-V och har lagt till en extern vSwitch utöver standard, kommer många UWP-appar inte att kunna ansluta till internet. Att ta bort ytterligare vSwitch kommer att lösa detta. Task Scheduler UI kan visas tom även om det finns schemalagda uppgifter. För tillfället måste du använda kommandoraden om du vill se dem. Creative X-Fi-ljudkort fungerar inte korrekt. Microsoft arbetar med Creative för att lösa problemet. När du försöker uppdatera för att bygga 18305 kommer vissa S Mode-enheter att hämta och starta om, men uppdateringen misslyckas.

Bildkredit: Kiselev Andrey Valerevich / Shutterstock

0 Shares