Den totala iPhone-försäljningen kommer att överstiga en miljard mark

0 Shares

Mobilappar för iPhone-smarttelefoner

Bara några dagar efter det att det rapporterades att Facebook har en miljard människor som använder Messenger kommer en liknande sak att hända med Apple.

Företaget har antingen redan eller snart kommer att sälja sin en miljard iPhone. Under det sista rapporterade kvartalet (Q1 2016) avslöjades det att företaget sålt totalt 987 miljoner iPhones under de sju åren sedan starten. Cirka 40 miljoner hade sålts bara under kvartalet, och enligt Financial Times räknar analytiker med minst ytterligare 40 miljoner kvar.

Och det, mina damer och herrar, ger oss en miljard.

“Microsoft ville sätta en dator på varje skrivbord”, säger Benedict Evans, partner på riskkontoret Andreessen Horowitz till FT. “Synen på smarttelefonen är nu en dator i varje ficka. Vi är nu i skala med alla på jorden”.

Smarttelefonmarknaden har nått mättnadspunkten, som analytiker förväntar sig någonstans mellan 15 – 18 procent i försäljning jämfört med året innan. Företagets VD, Tim Cook, kallar det “stark makroekonomisk motvind”, men i själva verket är det bara människor som byter ut sina smartphones mindre ofta.

“Det är ganska tydligt att ersättningscykeln för iPhone har förlängts”, sa Evans.

Apple står inför ett annat problem. Samsungs Galaxy S7 säljer ut iPhone 6s i USA, och om den kommande telefonen kommer utan några banbrytande innovationer kan tillväxten vara i enkelsiffriga siffror.

“Investerare kommer i allt högre grad att se fram emot iPhone-cykeln 2017”, skrev Morgan Stanley. “Vi ser flera potentiellt revolutionerande funktioner, särskilt när det gäller skärm och batteritid, som Apple kan lansera om drygt ett år från och med nu”.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Twin Design / Shutterstock.com

0 Shares